Mit broj 1: Sve su votke iste
Naravno, ovo nije ni blizu točno. Okus ovisi o tome odakle dolazi i od čega je napravljena. Tako su tradicionalne votke, one iz istočne europe, mnogo jače i slave svoje „sirove“ sastojke. S druge strane, votke „zapadnjačkog“ tipa mnogo su lakše i bliže prosječnom konzumentu.

Mit broj 2: Više destiliranja - bolji okus
U ovo mnogi vjeruju, a to nema nikakve veze s istinom. Svaka kompanija koja proizvodi votku ima točno definirano koliko vremena odlazi na destiliranje. Ako je votka „predestilirana“, postoji opasnost kako će ostati bez okusa, mirisa i karaktera osnovnih sastojaka te na kraju nećete dobiti votku već etanol.


Mit broj 3: Votka se dobiva od krumpira
I dok votka može biti destilirana od krumpira, kao na primjer švedska Karlsson's Gold Vodka, ona može biti napravljena i od bilo čega drugog. Primjerice, francuska votka Ciroc dobivena je od vina, a neke se čak rade i od - mlijeka. U domovini kole i bejzbola, većinom se rade od kukuruza i pšenice.

Mit broj 4: Za koktele vam ne treba dobra votka

Ma nemojte, e baš treba! Možda u početku i nećete osjetiti razliku kad dodate votku koktelu, ali nakon par popijenih koktela s lošijom votkom, razliku ćete itekako osjetiti - sljedeći dan. To bi bila šteta, jer život je ipak prekratak kako bismo pili lošu votku!


Mit broj 5: Cijena = kvaliteta
Koliko novaca dati za ovo piće? Istina je da cijena garantira veću kvalitetu, ali da kvalitetnu votku ne morate baš platiti 400 – 500 kn, to je također točno. Realno, sa svakom čija je cijena od jednog Mažuranića na više - bit ćete zadovoljni.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju