Voncimer, popularni stari zagrebački izraz za dnevnu sobu,
povezan s domom, obitelji i dobrim starim vremenima…

Autori novog koncepta restorana Voncimer i njegovi domaćini, Tetiana Ostrogliad i Andrii Plotnikov, željeli su ponuditi moderan, ali ugodan ambijent te stvoriti atmosferu pravog dnevnog boravka u kojem će se gosti osjećati kao u svom vlastitom domu.

Za koncept savršene jednostavnosti u restoranu Voncimer pobrinuo se chef Kostiantyn Lukianenko koji ima 15 godina iskustva u kreiranju jela raznih svjetskih kuhinja te nudi sofisticirane okuse dobivene iz jednostavnih namirnica. Radeći u poznatim restoranima u Krakovu, u Italiji (Borgo San Luigi, Toskana), Ukrajini i Rusiji te za jednu mediteransku kruzersku kompaniju, stekao je bogato znanje koje je prenosio učenicima škole kulinarstva Al Cuisine u Kharkovu u Ukrajini.

Za stvaranje svojih jela, Chef Kostiantyn Lukianenko, inspiraciju pronalazi u putovanjima, susretima i komunikaciji s poznatim kuharima i zanimljivim ljudima. Naglašava kako je njegova želja ponuditi klasične recepte iz cijeloga svijeta (uglavnom srednja Europa, Francuska i Italija) u moderniziranom stilu te dodaje kako će njegova jela biti s daškom Ukrajine jer gostima restorana želi predstaviti najukusnija jela Ukrajinske kuhinje.Tako će gosti restorana imati priliku kušati Varenykye, tradicionalne ukrajinske valjuške punjene svinjetinom ili svinjskom jetricom s umakom od vrhnja i hrena. Uz najbolje specijalitete ukrajinske, ali i klasična jela iz Hrvatske i cijeloga svijeta, najbolje se slaže i domaći pečeni kruh s prženim lukom ili sa smokvama i šljivama te grisine s maslacem. U restoranu Voncimer, osvježiti se možete i domaćim sokovima, Morsom, tradicionalnim ukrajinskim i ruskim napitkom od brusnice s dodatkom cimeta, vanilije, zvjezdastog anisa i klinčića te limunadom od naranče i mente.

'S dovoljno snage, vjere i strasti za stvaranjem novog i jedinstvenog odlučili smo ponuditi spoj tradicionalnog i modernog na jednom mjestu. Naši gosti tijekom dana mogu imati poslovne sastanke, dok se tijekom večeri mogu opustiti uz najbolja jela i pomno odabrana vina', ističu Tetiana i Andrii.

Vinska karta sažeta je po volumenu, a istovremeno pokriva sve važne stilske kategorije, s vinima inteligentnog omjera cijene i kvalitete, koja prirodno nadopunjavaju jela iz jelovnika, a u ukupnosti čine ponudu originalnom i djelomično hrabrom jer na restoransku scenu donosi i nekoliko novih nezavisnih imena manjih vinarskih kuća. Istakuo je autor vinske karte Saša Špiranec.


Zasigurno ćete uživati u ugodnom ambijentu, ukusnoj hrani te pomno odabranim vinima u novom zagrebačkom restoranu, otvorenom na adresi Ulica kralja Držislava 3.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju