Gosti koji bukiraju smještaj putem Airbnba ili Bookinga ne traže sterilnu hotelsku sobu, nego iskustvo više, bilo da se radi o upoznavanju domaćina ili zemlje u koju dolaze.

Osigurate li im udobnost i pokoju svježu ideju, ne samo da će ostaviti dobru kritiku nego će se i vratiti. Uz sitna ulaganja možete i povisiti cijenu smještaja, a gosti će prije odabrati vaš apartman nego susjedov.   

 

A post shared by Airbnb (@airbnb) on

Tko dolazi u goste…

Dobar je početak odrediti ciljanu skupinu, odnosno razmisliti želite li privući obitelji s djecom, parove koji se žele zabaviti i odmoriti ili mlađe društvo koje traži dobar provod. U skladu s time valja se odlučiti za dekoraciju, namještaj te kuhinjske i druge uređaje. Naravno, tu vrijedi dobro staro pravilo "koliko para, toliko muzike".

Krevetić za dijete nužan je ako ste smještaj namijenili obiteljima, a igraća konzola dodatni je plus. Klimatizacijski uređaj i brzi internet gotovo se podrazumijevaju, a gostima će od velike koristi biti i mikrovalna pećnica, pegla te kuhalo za vodu. Sjetite se i sitnica koje život znače, poput flastera, dezodoransa ili pincete te ih stavite na raspolaganje.

 

A post shared by Airbnb (@airbnb) on


Lakoća održavanja 

Kako ne biste postali rob stana ili apartmana, odlučite se za materijale i namještaj koji se lako čisti. Prljavština se uvijek "nagrađuje" negativnim komentarima koji mogu upropastiti posao. Keramičke pločice umjesto parketa, perive boje na zidovima i minimalistički namještaj samo su neka od inteligentnih rješenja.

Samo osobno

Srdačnost, dobra komunikacija i spremnost na rješavanje problema samo su neke od zapovijedi dobre zarade u svijetu iznajmljivanja. Riječi možete pretvoriti u djela tako da gosta dočekate s popisom najboljih restorana u gradu, podijeljenih u kategorije za vegane, vegetarijance, brzih zalogaja, slow fooda itd. Imate li na umu kakav dobar klub ili kafić koji biste preporučili prijateljima, dodajte ga na popis. Možete ih označiti na karti ili ih pošaljite mailom dobrodošlice.
 

 

A post shared by Airbnb (@airbnb) on

Kao kod bake

Staklenka domaćeg pekmeza ili namaz napravljen prema bakinu receptu neki su od malih darova kojima možete pokazati koliko vam je drago što imate goste. Pripremite li im neki specijalitet karakterističan za kraj u kojem živite, poput primjerice fritula ili štrukli, uz ukusnu čestitku dobrodošlice koju ste sami izradili i istaknuli imena gostiju koje očekujete, zasigurno ćete osvojiti njihova srca. Ako niste vješti u kuhinji, bit će dovoljna i boca domaćeg soka, rakije ili likera.

 

A post shared by Airbnb (@airbnb) on


Detalji koji šarm znače 

Nakon što se pozabavite detaljima koji stan čine urednim i udobnim, prijeđite na detalje koji ga čine šarmantnim i karakternim. Pritom zadržite mjeru kako jarkim bojama, agresivnim uzorcima ili napadnim namještajem ne biste otjerali goste.

Crno-bijele fotografije grada na zidovima ili predmeti koji se vežu za kraj u kojem živite, poput morskih motiva, zasigurno dobro prolaze. Otkačene dekoracije poput bicikla pričvršćenog na strop ili zid ili lude naljepnice za zid mogu biti pun pogodak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju