U susjednoj Sloveniji možete uživati u prekrasnim predjelima parnim vlakom, nostalgično dotaknuti prošlost i zabaviti se uz bogat popratni program. Dviije masivne, stare, veličanstvene parne lokomotive oživjela su u Deželi. Njihova su imena SŽ 25-026 – izrađena 1920. godine i SŽ 33-037 – izrađena 1943. Za vas će projuriti Bohinjskom prugom, a na tom će putu potrošiti kojih 5-6 tona ugljena. Osim s njima, prošlost ćete dotaknuti s vagonima rađenima prije Prvog svjetskog rata.

Vožnja Muzejskim vlakom vodi vas po najljepšem dijelu Bohinjske pruge. Ovu povijesno značajnu slovensku prugu 1906. godine otvorio je Ferdinand Habsburški i ona je povezivala taj kraj s Trstom, Dunavom, Pragom… Danas njome možete stići od Jasenice do Nove Gorice, gdje ćete oči pasti savršenom prirodom, mostovima, tunelima i zaboravljenim dijelovima Slovenije.

Vlak - 5 Vlak - 5 (Foto: iStock)

Proći ćete kraj Bledskog jezera, kanjonja Vintgar, Jelovice i Pokljuke, Bohinjske gore te kroz oko šest kilometara dugi tunel iz alpskog predjela stići u primorski dio Slovenije. Postaje su najljepše točke svakog predjela, a na nekima od njih možete na organizirani izlet, ali i ne morate. Primjerice, na postaji Kanal vode vas u Goriška Brda.


Što sve uključuje vožnja vlakom?

Oko 300 kuna odrasla osoba platit će cjelodnevnu vožnju vlakom i animacijski program. Za oko 550 kuna bit će to vožnja, ručak, animacijski program, lokalni autobusni prijevoz, razgled vinske kleti i kušanje vina, večera te organizacija izleta. Pogledajte datume polaska i planirajte svoje putovanje!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju