Bilo da ste naumili opustiti se u lokalnom parku, gledati film na otvorenom, odmarati uz jezero, rijeku ili bazen ili pak jednostavno provesti dan u prirodi, piknik na travi sinonim je za ljeto kao i sladoled ili visoke temperature. Zato smo se odlučili usred ljeta u našem videu podsjetiti na nekoliko esencijalnih trikova i savjeta pri planiranju savršenog piknika.

1. Košara je bitna

Izaberite košaru koja će prije svega biti praktična. U nju bi vam trebalo stati sve za piknik – piće, hrana i pokoja društvena igra. Pleteni kovčezi-košare poslužit će i kao neka vrsta stola.

2. Umjesto sendviča napravite sirnu platu na licu mjesta

Iznenadite odabirom hrane na pikniku. Umjesto sendviča složite gurmansku platu od sireva na licu mjesta. Tvrdi kravlji sir poput Istarskog sira Špin, lako je transportirati u kolutu, a na dasci ga narežite netom prije posluživanja.

Uz njega će odlično pasati pikantniji delikatesni Istarski sir s tartufima Špin i njihova ovčja skuta kao blaža krajnost. Uz sir poslužite suho i svježe voće, orašaste plodove, pršut i kruh.

3. Priloge ili salate ponesite u staklenkama

Priloge koje ćete poslužiti uz platu možete ponijeti u staklenkama kako bi si olakšali transport.

Čvrsto zatvorene staklenke otporne su na prosipanje ili prolijevanje dresinga, ako ste odlučili kod kuće napraviti salate u staklenci. Na ovaj način možete na piknik ponijeti i omiljeni desert. Predlažemo jednostavan, a zanimljiv tiramisu sa skutom i lješnjacima.

4. Čaše s poklopcem spriječit će moguću nezgodu

Za piće ponesite aromatiziranu vodu, limun, borovnice, naranča, menta i đumbir samo su neki od namirnica koje će vašu vodu učiniti zanimljivijom i osvježiti vas tijekom vrućeg ljetnog dana. Uz sirnu platu odlično će odgovarati i vino.

Umjesto plastičnih čaša piće poslužite u čašama s poklopcem i slamkom kako se piće ne bi razlilo po vašoj trpezi na travi i bacilo sav vaš trud doslovno u vodu.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju