Gdje je najbolji pršut
Ako se zateknete u talijanskoj regiji Emilia–Romagna, svakako probajte pršut u Parmi ili San Danieleu. Zbog povijesti, pršut o ovim gradovima smatra se najboljim u Italiji. Tamo je i nastao kad su još stari Kelti sušenom mesu dodavali sol.

I dan danas, tamo se izrada pršuta smatra umjetnošću. Kad ga kupujete, budite sigurni da ima deklaraciju, jer ona garantira da je napravljen od svinjetine procesom bez dodavanja aditiva.

Kako jesti pršut

U pršutu uživajte uz mozzarellu i dinju. Također, Talijani ga stavljaju između kruha, što se onda zove „panino“. Gle, imamo nešto zajedničko sa susjedima!


Gdje naći najbolji pršut u Rimu
Ako se zateknete u vječnom gradu, izaberite ove tri lokacije i zasigurno nećte ostati razočarani.

1. Ancient Caciara, Trastevere
Adresa: Via di San Francesco a Ripa, 140
Ovaj dućan star je više od 100 godina. Uz ogroman izbor lokalnih sireva koji će zadovoljiti svakog siroljupca, poznato je kako ovdje možete pronaći i ponajbolje pršute.

2. Franchi
Adresa: Via Cola di Rienzo, 204
Pri posjeti Vatikanu, zaustavite se u Franchiju i počastite izvrsnim sendvičem od pršuta.

3. Volpetti, Testaccio
Adresa: Via Marmorata, 47
Ovo je možda i najbolje mjesto za konzumaciju finog pršuta. Ljubazni djelatnici pomoći će vam pri odabiru prave stvari, u što smo se i sami uvjerili.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju