Većinu ovih namirnica svi jedemo i ne razmišljamo kako su one nastale. Iako navedena hrana nije prikladna za vegetarijance, način na koji se pravi ili sazrijeva većina dolje spomenute hrane mogao bi odbiti i okorjele mesojede. 

1. Parmezan

Sigurno ste mislili da parmezan nema nikakvih tragova mesa u sebi. Za sve vegetarijanske ljubitelje ove sirne delikatese stižu loše vijesti. Kao sirilo, za tradicionalnu proizvodnju parmezana, koristi se sluznica iz želuca teleta. Dovoljno da zauvijek izbacite ovaj sir, zar ne?

2. Sljezovi kolačići (Marshmallows)

Sljezovi kolačići sadrže želatinu, koja se dobiva na gotovo jednako odbojan način kao i sirilo za parmezan. Naime, za dobivanje želatine koristi se kolagen iz životinjske kože i kostiju.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

3. Smokve? Da, smokve.

Za razliku od ostalih biljaka, cvijet ovog slasnog voća oprašuju ose. Još je manje poznato da osa pritom ostaje zarobljena u plodu. A da smokva dozori kako spada, barem jedna mora ostati u njoj. Kako ose ostaju zarobljene u smokvi, enzim iz voća rastvara njihovo tijelo u proteine. Dobar tek!



4. Pivo

Tužna vijest za sve vegetarijanske pivopije. Srećom, ipak se ne radi o svim pivama. Iako irski Guiness ne sadrži ovaj zanimljivi sastojak, on se ipak koristi u njegovoj proizvodnji. Riblji mjehur. Živili!
 

5. Worcestershire umak 

Ovaj engleski umak u našim se krajevima koristi i u pripremi koktela, primjerice u Bloody Maryju ili Cezaru. Vegetarijanci ga vjerojatno više neće koristili jer sadrži inćune.