Upoznajte švedsku glazbu, književnost, hranu, stil života, pričanje bajki i još puno toga na Nordijskom festivalu, koji se od 15. do 17. rujna održava u Zagrebu.

Otvorenje festivala bit će u Vintage Industrial Baru, u suradnji s rock programom Good Vibrations, nastupom bendova Drvored i Chui, te Šveđanima Sleepwulf. Riječ je o bendu iz Kristianstada, koji inspiraciju za svoju glazbu crpi iz 70-ih, slušajući Zeppeline i Sabbathe, a već je ove godine bio u Zagrebu i imao vrlo zapažen nastup na InMusicu.

Za kvalitetnu selekciju glazbe pobrinut će se DJ Emir (Izvorišta/Radio Student). U skladu s večeri, prije koncerta i između bendova, slušat će se nordijska glazba, a nakon koncerta slijedi plesna glazba iz svih dijelova svijeta (rumba, cumbia, afrobeat, taranta, balkanbeat).

Karte po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, kod Cibone), a na dan će koštati 40 kuna.

Osim koncerata, festival sadrži i brojne druge aktivnosti. U petak, 16. rujna, u Tkalčićevoj ulici, Kava Tava će ugostiti jednog od najpoznatijih mladih književnika, Srđana Sandića, koji nam priprema predavanje o švedskim krimićima. Za cijelo vrijeme trajanja festivala u Kavi Tavi moći ćete probati nekoliko jednostavnih švedskih jela: švedske palačinke sa šumskim voćem, sendviče s dimljenim lososom, rolice s cimetom itd. Ulaz je besplatan.

U subotu, 17.rujna, u Etnografskom muzeju održava se Bajkopričaonica. Na programu će biti priče sa skandinavskim čarobnim bićima. Sve posjetitelje očekuju i švedski slatkiši, kao i likovna radionica Nikoline Stanišić iz Centra za kreativni razvoj 'U oblacima'. Ulaz je besplatan.

Dašak Švedske na Nordijski festival dolazi zahvaljujući Udruzi hrvatsko-švedskog prijateljstva 'Aurora' koja je osnovana 2013. godine. Cilj Udruge je povezivanja Hrvatske i Švedske, poticanje prijateljskih i kulturnih veza hrvatskog i švedskog naroda, uzajamno upoznavanje povijesti i suvremenog života Hrvatske i Švedske, upoznavanje i približavanje švedske i hrvatske kulture, znanosti, povijesti i jezika.

Više informacija saznajte na službenoj stranici festivala. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju