Ako ste jedni od onih koji cijeli život maštaju o tome kako neće puno raditi, a pritom će solidno zarađivati, možda je ovo sjajna prilika za vas. Iako je većina Hrvata sreću pronašla u Njemačkoj i Irskoj, ovaj posao traži od vas preseljenje u – Švedsku!

Posao se nudi u sklopu umjetničkog projekta, prilikom čega će se jednog kandidata zaposliti na željezničkoj stanici u Göteborgu.

Zaposlenikov jedini zadatak bit će pojavljivanje na stanici u određeno vrijeme i paljenje svjetla, nakon čega može ići kamo god ga volja i raditi što god hoće. Jedino se još mora na kraju smjene vratiti na stanicu kako bi, logično, ugasio svjetlo.

Da ovo traje ograničeno vrijeme, možda bi cijelu ideju proglasili samo neobičnom. No plan je da zaposlenik poziciju „palitelja“ svjetla ima zagarantiranu do mirovine uz plaću od 2000 eura, ali i godišnju povišicu, godišnji odmor i uplate u mirovinski fond. Sve dok zaposlenik ne nađe drugi posao, ovaj mu je zagarantiran, a pitanje je isplati li se uopće uz ovakve uvjete tražiti drugi posao.

Cijela priča započela je prije dvije godine, kad je obećana nagrada, tj. honorar od 670 tisuća eura umjetnicima koji osmisle novi izgled željezničke postaje. U međuvremenu, umjetnici Jakob Goldin i Simon Senneby predložili su da se nagrada preusmjeri za posao čovjeka koji „ne radi ništa“, što je na kraju, čini se, prihvaćeno.

U tu svrhu osnovali su i zakladu te novac uložili u dionice, pa će prema procjenama ovu poziciju moći financirati 120 godina. Naravno da je odluka izazvala kritike dijela švedske javnosti, pa i političkih stranaka, ali, onaj tko počne raditi ovaj posao sigurno neće biti razočaran.

Sve o poslu možete doznati na sljedećem linku.

Senzacionalni Maroko: Egzotika na dohvat ruke koju si svaki putnik može priuštiti Maroko - 4 Maroko - 3 Maroko - 2 +12 Maroko - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju