• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

U potrazi za najboljom pizzom Hrvatske 1.

Hedonisti, hranofili i bonkulovići kakvi već jesmo, u redakciji punkufera smo nakon većine satranih hamburgera metropole zaključili da je krajnje vrijeme da se bacimo i na testiranje talijanskih sirotinjskih obroka, koji su vremenom evoluirali u današnju pizzu. U kojem god obliku. A krenuli smo opako - od O'Hare...

Punkufer avatar placeholder
Ribafish 16.10.2014 14:24 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Kensington - 2 Traumatično iskustvo Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija" Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti


Prvu sam pizzu probao s deset, nema mjeseca da se negdje ne zaletim na istu, a otkako sam rastavljeni otac, sve češće se s Juniorom znam i zaigrati kad mi se ne da kuhati nešto ozbiljno za večeru. Pristaša sam kvasnih tijesta, jer sam na njih navikao, obožavam tijesto, lepinje i kruh, a i uvijek je vrijedila ona stara – od viška glava ne boli. Jednom sam sa zborom u Americi probao Chicago style pizzu s ultradebelim tijestom na rubovima, ali mi je i dalje bila iza domaćeg, sočnog krušnog okusa, dok nisam došao u Karijolu i probao beskvasno tijesto. Bože, mlinci, što je ovo, zavapio se i osjećao kao trp u Sahari, izgubljen i potpuno sam...


Puno godina kasnije, shvatio sam, obilazeći jedan dio Italije, da su ukusi različiti, i da treba prihvatiti svačiji odabir, i ne se infantilno suprotstavljati nečemu samo zato jer si kući nekoć jeo nešto sasvim drugo. Pa sam tako došao i u O'Haru, da zagrebačku beskvasnu pizznu trilogiju Karijola – Duksa – O'Hara započnem na jedan divan sunčan subotnji dan.

Povijest
Marin Vanjak imao je dva restorana u Zadru i okolici, jednog je zadržao, a drugi otvorio u Malešnici. Vidio je prostor, rekao to je to, i krenuo s opremljivanjem. Kako je bio reprezentativac u panulanju (udičarenju u pokretu, s povlačenjem iza sebe, da ni ja nisam vjerovao), tako je u Napulju probao savršenu pizzu. Kod kuće je uskoro napravio nešto slično, doveo sinove da konobare (i stalno peckaju - tu nikad nije dosadno), i kad je pao naziv pizzerije, O'Hara, prema poznatom irskom pivu – sve ostalo je legenda. Sudeći prema nagradama, zalaganju za najbolje sastojke od najskupljeg brašna do masline na vrhu, u tančine razvijene Marinove teorije o tijestu, popunjenosti lokala, i općenito svemu viđenom, ovo je pizzni hram, ali također i pivski, no, o tom potom...


Uređenje
Besprijekorno čisto i uredno, s milijardu brendiranih pivskih čaša, ribicama na zidu, preglednim i skupim menijem i pogledom na pizzajola koji tebi pred očima stvara ono što ćeš jesti. Sve vrste umaka, svježi bosiljak i rukola kao ukras šanka, muzika neutralna, ne preglasna ni napadna, jedino jedna daska škripi na terasi, a ni još jedan wc ne bi bio naodmet. Duhovite poruke sa zidova, kultura i svježina teško se mogu nadmašiti, baš mirno i kvalitetno

Usluga
Na pizzu smo čekali 20 minuta, jer je konobar rekao da ćemo zbog gužve čekati 20 minuta. Amen. Rastrčani, ali ne i panično osoblje, nasmiješeno, spremno za zezanciju, elokventno, uredno i na najvišem nivou. Čak nam je za potrebe snimanja i glavni majstor išao vrtiti tijesto za pizzu, ali o tom nekom drugom prilikom. Čista desetka.


Piće
Nevjerojatnih, golemih i impozantnih 57 vrsta piva. I to ne bilo kakvih da se nadopuni brojka, nego stvarno provjerenih svjetskih brendova, kao i prvo domaće craft pivo – Nova Runda. A valjda ima i sokova, mislim, Hertog Jan, dva Trapist Rocheforta, Punk IPA, predivno. Što se mene tiče, mogu i zatvoriti pizzeriju i kuhati samo gablece ako će biti ovakva vrhunska ponufda pivkana...

Ponuda
Duhovito predstavljene i dobro objašnjene pizze, od klasičnih do specijaliteta kuće. Klasične su kao i svugdje, ali specijalne su sjajne. Jeli smo jednu s biftekom i jednu s inćunima, bifteka je bilo mrvicu premalo, a na inćunku bih ja ubacio i malo motra, više kapara, maslina. No, minimalizam je na cijeni, i to s pravom, jer smo unatoč velikoj porciji – dugo bili siti, a ne prežderani. Tijesto je beskvasno, ali nije mlincasto kakvog nas je bilo strah. Ravnomjerno ispečeno, jedan mjehurić previše, ali potpuno profesionalno. Da je odmah zaleći, to bi bilo savršenstvo, ali ni terasa nije loša...


Zaključak
Vrhunska ocjena za sve, od najbitnijeg, pizza, pa sve do sanitarija sa sušilicom za ruke koja postaje sve zanimljivija s novom popijenom rundom. Cijene pizza od 36 do 72, prosječne pedesetak kuna, piva oko dvadesetak pa naviše, ali ponavljam, sve su de luxe! Savršeno mjesto za one koji obožavaju tradicionalnu talijanku, topla preporuka za pojesti pizzu i otići s osmijehom, prvo pa muško, uskoro nastavljamo s potragom!

U potrazi za najboljom pizzom 1.
O'Hara, Malešnica:

Tijesto 8,5/10 (zato jer ja nisam ljubitelj, ostali se ubijaju od pohvala)
Pizza 9/10
Lokal 10/10


Restoran pizzeria O'Hara
Adresa: Ulica Ivane Brlić Mažuranić 1B, 10090, Zagreb
Telefon: 01 3792 112
Radno vrijeme: 10:29-23:07

 

  • #gdje sjesti
  • #pizza
  • #pizzerija
  • #Hrana
  • #o'hara
  • #malešnica
  • #Zagreb
  • #Ribafish
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
U Lađarskoj ulici
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti za brzinsku pripremu najukusnijeg jela
Škola kuhanja
Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Oglas
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Picadillo: Jednostavno jelo s latino temperamentom
Hit s mljevenim mesom
Picadillo: Recept za senzacionalno, a jednostavno jelo iz jedne tave
Minglanje v klanjcu: Mala ulica u Samoboru koja je vratila starinski duh blagdana
Domaće i iskreno
Minglanje v klanjcu: Mala ulica u Samoboru koja je vratila starinski duh blagdana
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
TRAGEDIJA U SRBIJI
Ana Radović dvaput je zvala hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
Otkriveno tko je bio u automobilu s nestalom Anom iz Srbije
PROMETNA NESREĆA
Otkriveno tko je bio u automobilu s nestalom Anom: Prije smrti zvala je dva broja
Njemačke kompanije se rješavaju zaposlenih i nude izdašne otpremnine
otpuštanje radnika
Na tisuće zaposlenih leti van, ali zato dijele bogatstvo za odlazak! "420.000 eura otpremnine i još se uvijek isplati"
show
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Ana de Armas oduševila je prirodnim izgledom bez šminke
snimili je paparazzi
Izgled bez šminke holivudske glumice zapanjio svijet, uistinu je prava ljepotica!
Tko je zet Mileta Kitića?
godinama su skupa
Tko je zet Mileta Kitića? Ne voli privlačiti pažnju javnosti, a njegovoj mezimici je velika podrška
zdravlje
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
Fizioterapeut objašnjava
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
Ovo je tihi znak raka gušterače koji mnogi propuštaju – prepoznajte ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovo je tihi znak raka gušterače koji mnogi propuštaju – prepoznajte ga na vrijeme!
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
Jao…
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
tech
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
Počeo egzodus?
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Stigla je serija koja se čekala godinama i odmah je srušila Netflix
Problemi za ovaj servis
Stigla je serija koja se čekala godinama i odmah je srušila Netflix
sport
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Najkorisniji igrač lige
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
argentinac se pogubio
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
Ivan Perišić se ozlijedio na utakmici protiv Liverpoola
BRZ OPORAVAK!
Ivan Perišić se ozlijedio na utakmici protiv Liverpoola
tv
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
KUMOVI
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
MasterChef: Barbara je za nijansu bila bolji HOP od Renate i osvojila platinu!
ČESTITAMO!
Barbara je za nijansu bila bolji HOP od Renate i osvojila platinu!
U dobru i zlu: Svi su je upozoravali, a sad se i sama opekla
U DOBRU I ZLU
Svi su je upozoravali, a sad se i sama opekla
putovanja
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
novac
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Koja je tajna uspjeha?
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Advent u Samoboru
Advent u Samoboru
Provjerite zašto je ovaj hrvatski grad postao hit Adventa, spremaju čaroliju
Popis recepata za kolače od dizanog tijesta
Mekani, slasni i podatni
Za vas smo pripremile popis recepata za kolače od dizanog tijesta, imamo ih 15, a tu je i bonus
Gabriela kolač blogerice Petre Sabljić
Najdraži kolač ikad
Svi traže recept za kolač s finom kremom i prhkim korama, mi ga dijelimo s vama
sve
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Najkorisniji igrač lige
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
argentinac se pogubio
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Antica - 3 Hrana i piće
    Prava talijanska...

    Jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj: Slasna "pjegavica" zbog koje vrijedi sići s autoputa

  • Grandma Fogg - 16 Hrana i piće
    Grandma Fogg

    Tajne jedne od najboljih zagrebačkih pizzerija: U laboratoriju okusa Kralja Domagoja

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close