I dok su neka mjesta na svijetu idealna za solo putnike, neka su izrazito opasna da bi se u istraživanje grada i okolice upustili sami. Prijevare vozača taksija i lopovi, mogući su svugdje, no u nekim gradovima oružane bande ciljaju na zapadne turiste, pokušavajući zaraditi na njima. Donosimo popis pet najopasnijih.

1. Bogota, Kolumbija

Iako živopisna, prijestolnica Kolumbije, Bogota, vrlo je opasna. Terorističke organizacije, narko karteli i ulične bande osobito su česte ovdje.

2. Mexico City, Meksiko

Sa svojim prirodnim ljepotama i brojnim odmaralištima, Meksiko je poželjna destinacija za putnike iz cijelog svijeta. No, u glavnom gradu ove zemlje događaju se pljačke, napadi, čak i otmice. Ženama se osobito savjetuje da ne putuju same noću javnim prijevozom.

3. Lima, Peru

Za sve one koji žele vidjeti povijesne gradove Južne Amerike, osobito Machu Picchu, Lima je polazišna točka. Upravo na to računaju oni s manje dobrim namjerama. Zbog velikog broja turista, velik je i broj kriminalaca koji iskorištavaju situaciju.

punkufer.dnevnik.hr/clanak/top-15-najopasnijih-mjesta-na-zemlji---370512.html

4. New Delhi, Indija

Ovaj indijski grad posljednjih je godina, zbog intenzivnog rasta, postao sve opasniji, osobito za žene, jer su silovanja postala sve češća.

5. Jakarta, Indonezija

Jakarta turistima pruža avanturu i jedinstvenu kulturu. Ali, ispod površine postoje mnoge opasnosti koje vrebaju za posjetitelje. Glavne prijetnje su terorizam i otmica stranaca. Uz ljudski faktor, tu su i prirodne opasnosti poput potresa.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju