Tomislav Škunca je prvi hrvatski stilist hrane čiji je posao osigurati da slatka i slana jela na fotografijama i televiziji izgledaju savršeno primamljivo i atraktivno. Riječ je o poslu koji zahtijeva poznavanje kuharskih tehnika i namirnica, mnoštvo koncentracije, te neočekivane alate poput injekcija, pinceta i špahtli.

Najhrskavije pile na fotografiji zapravo je sirova ptica umočena u kemikalije i obojena kistom. Znalci savjetuju da izbjegavate kušanja hrane na snimanjima, jer vas osjetilo vida može prevariti. Većina hrane se ne soli kako bi se zadržala postojanost boje, a koriste se i nejestivi elementi kako bi pojedino jelo zablistalo posebnim sjajem.

Najhrskavije pile na naslovnici kuharice, primjerice, zapravo je sirova ptica čija se koža tretirala kemikalijama, termički obrađivana oko jedne minute u pećnici, a potom je obojena kistom u primamljivu smeđo-zlatnu boju. Otkrijte 5 trikova s kojima hrana na televiziji uvijek izgleda bolje.

Tomislav Škunca zajedno s Draganom Dragojlovićem brine o stiliziranju hrane na snimanju nove sezone Masterchefa, čije emitiranje započinje 15. ožujka 2016. Pogledajte u prilogu InMagazina trikove zanata ovih majstora iluzije s kojima se svako jelo pretvara u savršenstvo bez mane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju