1. Plansko dekoriranje
Tv kuhari su majstori u dekoriranju hrane. Oni znaju da će tanjur ljepše izgledati ako manje količine hrane položite jedne na druge i stavite na veliki bijeli tanjur. Povrh svega, svako će jelo izgledati bolje s malim ukrasima poput pažljivo stavljenog začinskog bilja, zar ne?

2. Ne kuhaju sami
Ako vam za pripremu nekog jela treba 2 sata kuhanja, velike su šanse da ga tv kuhar nije sam pripremio. Iza scene nalazi se tim stručnjaka koji priprema isto jelo u različito vrijeme, kako bi sve faze nekog recepta mogle biti prikazane ispred kamere.

3. Pokazuju bolju stranu hrane
I vrhunskim chefovima se dogodi da im zagori odrezak na tavici, ali u tom slučaju isti okrenu na ljepšu stranu kako bi kamera snimila najprimamljiviji dio. Nagoreni dio tako nitko neće vidjeti, ali niti neće pojesti nakon snimanja.

>> Uštedite na hrani: 5 namirnica koje nepotrebno bacamo u smeće



4. Pomažu im stilisti

Hrana izgleda bolje na televiziji jer su pri svakom koraku uključeni stručnjaci za stiliziranje hrane - od osoba koje pažljivo mjere sve namirnice za kuhanje, preko stručnjaka za kombinaciju najprimamljivijih boja do pojedinaca koji ukrašavaju stol na koji ćete položiti tanjur s gotovim jelom.

5. Profesionalna pomoć
Profesionalni kuhari znaju da hrana ispadne bolje u čistoj kuhinji. Oni zato operu svaki prljavi komad posuđa neposredno nakon što ga upotrijebe. Ovo nekad nije izvedivo u prosječnom domaćinstvu gdje kuhamo u vremenskom roku i po specifičnim željama svojih ukućana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju