“Ova salsa super ide uz bilo koju vrstu ribe, mesa, povrća, možete ju staviti na pizzu ili tost, ide uz bilo koju vrstu hrane,” tvrdi Jamie Oliver.
Na svojem YouTube kanalu britanski chef podijelio je pravi ljetni recept za ribu s krumpirom i tikvicama, uz koji obično radi i tu finu salsa.
Za njenu izradu potrebno je manje od pet minuta, a najbolje ju je napraviti svježu – neposredno prije posluživanja jela.
Sastojci za brzu salsu Jamieja Olivera:
šaka svježe mente
1 limun
1 čili papričica
1 mladi luk
5-6 neotkoštenih maslina
1 žlica maslinova ulja
Priprema:
1. Sitno nascjeckajte listiće mente, čilija i mladog luka. Pomiješajte ih zajedno.
2. Odkoštite masline, narežite ih i dodajte smjesi.
3. Sve zajedno začinite s maslinovim uljem i svježe iscijeđenim limunom.
4. Poslužite svježu salsu uz komad pečene ribe, mesa ili povrća. Dobar tek!