Kako objašnjava ponosna vlasnica Tea Marković, riječ je o prvom baru ikad otvorenom u više nego kratkoj, povijesnoj ulici Krvavi most, što je potvrdila i turistička zajednica grada Zagreba. U baru će se povremeno održavati različite izložbe, prezentacije o putovanjima, druženja poznatih hrvatskih i stranih putnika. Interijer je osmislila Tea osobno, a zatim uz pomoć suradnika i oslikala zidove prostora.


Bit Traveller'sa je u tome da se u njemu putnici sa svih strana svijeta osjećaju ugodno kao kod kuće, odnosno, da im nitko ne prigovara zbog njihove opuštenosti i ležernosti, načina odijevanja, smisla života... Svatko tko se naputovao svijetom dobro zna da su pravi barovi rijetkost, i da će vam u lovu na kavicu i internet biti potrebno dosta traženja dok ne nađete svoju intimnu oazu.


A za ljubitelje putovanja je ovdje sve na jednome mjestu. Dugačak hodnik pun prospekata, postera i razglednica sa svih strana svijeta vodi vas do malog, ali ispunjenog natkrivenog prolaza, koji su spretne ruke pretvorile u kafić. Mjesta je dovoljno za tridesetak ljudi koji mogu chillati u glazbi sa svih kontinenata, hrpi kava i sokova, indijskom i drugim pivima, i ono najbitnije – druženju s istomišljenicima, slobodoumnim putnicima.

Unutrašnjost je dizajnirana tako da se osjećate kao da sjedite u Boci u Buenos Airesu, a tu su ležaljke, mape, karte svijeta, avionske karte... Ako i niste imali potrebu putovati, nakon posjete Traveller'su će vam to doći samo od sebe, a kako je agencija Da, da, da Želim putovati samo kat iznad – eto rješenja!


Gostima se nudi Bloody Bridge koktel, pušenje je dopušteno, wi-fi vam nećemo odati, a u baru su dobrodošli kućni ljubimci. Uglavnom, raj za backpackere i sve ostale turiste, Zagreb u malom, oaza putnika na 200 metara od centra hrvatske metropole. Ako ne možete na put, neka put nađe vas – dođite u Traveller's bar i nauživajte se putovanja u najboljem gradskom baru za putnike. Zagreb je konačno po nečemu – svijet!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju