Town Tales je igra za turiste koja omogućava istraživanje Zagreba na zanimljiv i zabavni način. Dolazi s mapom glavnog grada Hrvatske na kojem su predložene lokacije za istraživanje te sa špilom od 54 ilustrirane karte na kojima se nalaze detaljne upute na engleskom jeziku.

Cilj igre je steći nezaboravne uspomene po Zagrebu u interakciji s lokalnim građanima. Primjerice, tura po Zagrebu dovest će vas do kipa Marije Jurić Zagorke gdje ćete biti izazvani ispričati omiljenu priču nekom slučajnom prolazniku.

Na ovaj način lakše ćete zapamtiti da je Zagorka bila jedna od najčuvenijih zagrebačkih književnica i novinarki.

Karte su podijeljene po bojama na one koje upoznaju o važnim znamenitostima (crvene), informiraju vas (zelene) te vas izazivaju da se zabavite (žute). Plave karte vas žele inspirirati da doprinesete lokalnoj zajednici – primjerice, pomognete starijoj osobi na koju naiđete tijekom svoje pustolovine.

U špilu se nalazi i posebna magična karta, koja igračima daje supermoći dok su u Zagrebu. Točnije, otkriva posebne popuste za kavu, ručak, suvenir ili neku drugu uslugu na prekrasnim gradskim lokacijama.

Iza ovog igre Town Tales stoji domaća tvrtka Tessera Design i poduzetnik Lovro Buljat, koji su isto iskustvo pripremili i za istraživanje Budimpešte.

Igra se može kupiti za 139 kuna na službenim stranicama proizvođača

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju