Spaceship
je ime minijaturne kuće futurističkog dizajna koji su napravili studenti iz Torina. Točnije, polaznici Europskog instituta za dizajn iz Torina u suradnji s tvrtkom Rubner Haus.

Glavni je cilj bio izgraditi "samodostatni organizam" koji će crpiti sunce kako bi proizvodio energiju, hranu, kisik i vodu neophodne za život osoba koje žive u ovom objektu.

Na kraju Spaceshipa nalazi se solarni staklenik koji proizvodi energiju i osigurava prirodno pročišćivanje zraka. Specijalni solarni paneli postavljeni su i po krovu identificiranog objekta čija se energija može pohraniti i koristiti po noći ili u slučaju lošeg vremena. Unutrašnjost SpaceShipa Unutrašnjost SpaceShipa (Foto: Profimedia.hr)
Kišnica se skuplja u posebnom spremniku, a potom filtrira te je spremna za piće. Kuća sama "proizvodi" i hranu, odnosno sadrži okomiti povrtnjak na zidovima.

Povrh svega, za izgradnju ove drvene kućice na metalnim nogama korišten je popularan sustav Block House koji se temelji na spajanju elemenata na kutovima, što rezultira objektom s fantastičnom stabilnošću.

Kućica se može razgledati do 22. travnja na milanskom Tjednu dizajna, ili u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju