Riblja tržnica

Ako ste zaljubljenik u ribu i morske plodove onda je riblja tržnica nešto što nikako ne smijete propustiti. Ovdje možete svakodnevno kupiti svježu ribu i odnijeti je u obližnji restoran gdje će vam je pripremiti točno onako kako želite.

Kapelica Greenbelt
Smještena usred luksuznog shopping kompleksa Greenbelt 3, kapelica Greenbelt je prekrasno sakralno mjesto. Ovaj arhitektonski nakit stoji kao dragulj u središtu dobro njegovanih temelja, a mise se odvijaju tri puta dnevno.

Otok Corregidor
Iako se sam otok nalazi sat i pol vožnje od Manile, svejedno je najprepoznatljivija atrakcija u okolici grada. Na ovom otoku nalaze se spektakularni ostaci povijesnih spomenika. Ali isto tako i muzeji podignuti u spomen ratova i heroja koji su poginuli na ovom području.


Muzej San Agustin

San Agustin je crkva koja se nalazi unutar zidinama opasanog dijela Manile. Prije je to bio samostan, danas je muzej na dva kata koji su spojeni prekrasnim stepenicama. Muzej je u potpunosti popunjen religioznim kipovima, slikama i ornamentima.

Binondo
Ovaj 400 godina stari kineski dio grada je najstariji takve vrste na svijetu. Ovdje ćete pronaći najbolja peciva u gradu ali isto tako i neke od egzotičnijih jela kao što su sušene zmije. Draguljarnice i zlatarnice su sastavni dio ovakvih kvartova.


Utvrda Santiago
Izgrađena 1590. godine izgrađena je kao obrambena utvrda a izgradili su je Španjolci. To je najvažnija i najistaknutija povijesna atrakcija u Manili. Možete prozujati tamnicama, odajama ali i unajmiti konjsku kočiju koja će vas provozati ovim zdanjem.

Shoping centar „Mall of Asia“
Treći najveći trgovački centar na azijskom kontinentu i peti po veličini na svijetu. Ovaj centar ima preko 1000 trgovina i 360 restorana, glazbenu dvoranu, dvoranu za klizanje i IMAX kino. Savršeno mjesto za izgubiti se.

Podvodni park
Riječ je o 52 metara dugom podmorskom tunelu gdje posjetitelji mogu naučiti sve o koraljnim grebenima i podmorskom životu. Pingvini, morski lavovi i morski psi neki su od najposjećenijih atrakcija.

Palača Malacanan
Malacanan palača je rezidencijalna palača filipinskog predsjednika. Ture kroz samu palaču su moguće samo uz pratitelja koji će vam rado ispričati sve o povijesti ove građevine.


Park Rizal
Park Rizal je povijesno-urbano središte. Poznat je kao najpopularnije mjesto za razonodu Filipinaca, te je tijekom vikenda i praznika prepun posjetitelja. Centralni dio parka je spomenik podignut filipinsko-koreanskom vojniku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju