Ako ste se ove godine planirali zaputiti u sjevernu Dalmaciju na ljetni predah, naš suradnik Gregor Balažic, autor projekta Beachrex, za vas je odabrao 10 najljepših plaža koje ćete pronaći u Zadarskoj županiji. 

Ako pak ne birate odmor prema lokaciji, nego vas zanima gdje možete naći po ukusu, pročitajte gdje se možete okupati sa svojim četveronožnim ljubimcima, gdje ćete uživati u osami, idealne plaže za čitavu obitelj ili pak za koji vole biti malo slobodniji prilikom kupanja

Plaža Prnjica, Kolan, otok Pag (Foto: Gregor Balažic/www.beachrex.com)1. Plaža Prnjica, Kolan, otok Pag

Već sam pogled na more ovdje donijet će vam potrebno ljetno osvježenje. Ovdje nećete imati problema s pronalaženjem mjesta za svoj ručnik jer plaža nikad nije krcata, a noge će vam uživati hodajući po mekom smeđem pijesku. Nećete ostati ni gladni s improviziranom ponudom cateringa.

2. Plaža Ždrijac, Nin

Ova predivna obiteljska plaža duga je više od kilometra i uvijek dosta popunjena, a svoju popularnost vjerojatno može zahvaliti mekom pijesku po čitavoj svojoj dužini. Ima i bistro i igralište za djecu.

3. Plaža Školjić, Vrsi

Unajmite apartman, prošećete 20 koraka i na plaži ste. Šljunčana plaža, čisto more, kafić i bistro. Pogodna je za obitelji, a njenih 750 metara dužine uvijek se, i više nego pristojno, popuni.

> 15 najljepših istarskih plaža

4. Plaža Soline, Tkon, otok Pašman

Pješčana plaža idealna je za obiteljski odlazak na more. Na plaži je i bistro, a apartmani su udaljeni oko pola kilometra.

Plaža Kaštelina, Kozjak, otok Vir (Foto: Gregor Balažic/www.beachrex.com)5. Plaža Kaštelina, Kozjak, otok Vir

Stjenovita plaža okružena je borovom šumom pa nećete imati problema u potrazi za hladom. Prilaz u more je šljunčan.

6. Plaža Pirka, Pag, otok Pag

Pješčano-šljunčani prilaz uvest će vas u svijetloplavo more. Iza vas, crvenkaste stijene pružit će vam hlad u popodnevnim satima.

> 9 hrvatskih plaža s najvećom gužvom

7. Plaža Pliše, Zaton

Osim na mekom pijesku, ovdje ćete moći odložiti svoj ručnik i na kamenom zidiću, a sjesti i odmoriti na kojoj od nekoliko klupica koje su postavljene duž plaže. Drveće će osigurati hlad, barem u dijelu dana.

8. Plaža Bilotinjak, Nin

Pješčana plaža sa stijenama iza i nepreglednim morskim prostranstvom ispred sebe pravo je mjesto za uživanje. Dobra je za obiteljsko druženje.

9. Plaža Dolaške Drage, Drage

Stjenovita plaža s borovima idealna je za cjelodnevni boravak uz more. Tu su i kafić, pizzerija i pekara, pa nećete ostati gladni.

Plaža Južna Luka, Muline, otok Ugljan (Foto: Gregor Balažic/www.beachrex.com)10. Plaža Južna Luka, Muline, otok Ugljan

Ova plaža ima i stijene i pijesak i asfaltiranu stazu te borove koji stvaraju hlad. Više je za one avanturističkog duha.