Ako na plaži ne volite biti sami ni skriveni, a ne zanimaju vas one na koje možete povesti ljubimce ili prave obiteljske plaževeć želite iskusiti čari najpopularnijih, a time i najpopunjenijih hrvatskih plaža, proučite ovih 9 koje je za vas izabrao Gregor Balažić, osnivač projekta Beachrex.  Na istoimenoj stranici pronaći ćete popis više od 1000 hrvatskih plaža.



1. Plava plaža, Vodice

Čitav kilometar plaže poprilično je pun čim ljeto krene pa sve do kraja sezone. To i nije čudno jer ova plaža ima sve, pa kad zauzmete svoje mjesto u ranim jutarnjim satima, kada sunce krene prema vrhuncu, ručnik možete pomaknuti ispod borova u hlad. Za okrepu tu su restoran, fast food, pizzeria, kafić i bar. Osim toga, imate šljunak, betonirane molove, travu i stijene.

2. Plaža Buba, Makarska

Na plaži dugoj 250 metara možete uživati s čitavom obitelji, ako ne uhvatite prirodni hlad, na raspolaganju su suncobrani na najam. Sva infrastruktura, uz sportsko igralište i Wi-Fi hotspot su tu, a uz restoran, pizzeriju i kafić imate i slastičarnu i pekaru.

> Vaš raj tik uz more: 5 hrvatskih plaža na kojima se isplati iznajmiti smještaj

3. Plaža Medulin, Medulin

Predivna pješčana plaža prostire se na čitavom kilometru, a ako imate djecu, ovdje će zbilja uživati. Na raspolaganju im je igralište i vodeni tobogan, vi se možete opustiti na plesalištu, u blizini su smještajni objekti, a na plaži možete unajmiti i ležaljke.



4. Plaža Planjka, Stara Novalja

Kristalno plavo more, pijesak pod nogama… Kada vam dosadi boraviti na ovoj plaži, a neće, najbliži je smještaj ni 300 metara dalje.

5. Plaža Pokonji dol, Hvar

Ova plaža ima i stijene i mol i šljunak i borove, restoran i apartmane u blizini, ali najviše od svega oduševit će vas tirkizno more.

6. Plaža Sveti Jakov, Dubrovnik

Ova plaža u skladu je s gradom u kojem se nalazi - elitna. Šljunčano-pješčana, s kamenjem okolo i borovima iznad stijena osigurava vam sav komoditet koji trebate imati. Ležaljke, suncobrane, ali najvažnije od svega, pogled. Pogled na tirkizno i tamnoplavo more i slavne gradske zidine. Treba li vam išta više?



7. Plaža Ruža, Bol, otok Brač

Da nema otoka preko puta, ne biste bili sigurni gdje more završava, a nebo počinje. Ova plaža pruža dovoljno prostora za prženje na suncu, ali i puno borova za bijeg u hladovinu.

8. Plaža Velika, Omiš

Omiš je sigurno jedan od najšarmantnijih gradića na obali, a takve su mu i plaže. Ni premala, ni prevelika, pješčana plaža od pola kilometra nudi sve što trebate, a uz sve sadržaje dostupna je i invalidima. 

> Raj za golaće: Najljepše nudističke plaže u Hrvatskoj

9. Plaža Slanica, Murter

Slanica na Murteru vjerojatno je jedna od najpopularnijih plaža u Hrvatskoj, što i ne čudi s obzirom na pijesak pod nogama, tirkizno more na horizontu te borove i stijene svuda uokolo. Ovdje su i brojni kafići i restorančići za okrepu, a ne morate se bojati da će vam biti dosadno jer tu je sportsko i dječje igralište te vodeni tobogan. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju