1. Piće

- potražite alkohol kakav nije dostupan kod nas. Primjerice rakiju u koju je uronjena zmija? Pivo od kanabisa? Liker od kaktusa? Primjera je bezbroj, a oduševljenje veliko!

2. Medalje s utrka
- bavite se sportom? Trčanjem ili bicikliranjem? Zašto ne bi putovali s ciljem da odete na neku trku? Medalja će biti savršeni suvenir.

3. Narukvice iz cijelog svijeta
- dovoljno je da u svakoj destinaciji u koju idete kupite jednu narukvicu. Na kraju života imati ćete ih zaista u kutijama. Eh, što bi bilo da ste tek u svakoj državi kupili tepih?


4. Sol
- postoji zaista puno vrsti soli. Ako putujete u Poljsku, nabavite kamenu sol iz poznatog rudnika Wielicka. Ako idete u Sloveniju, kupite njihovu Piransku sol, a neka oni avanturisti koji putuju na himalaju - nabave himalajsku sol!

5. Tekstil i tkanina
- ako uređujete svoj dom, nemojte kupiti sve kod nas. Otputujte u Tursku i kupite unikatne jastučnice za dnevni boravak.

6. Knjige
- oni koji putuju najčešće puno i čitaju. Dok neki čitaju samo online, ima još uvijek onih koji vole papirnate knjige. Ako ste jedan od tih - kupite zanimljivu knjigu i punite police.


7. Keramika
- nemojte kupovati kipove Afrodite ili kopije hramova ako putujete u Grčku - kupite neku keramiku koju ćete zaista i koristiti u kuhinji.

8. Čokolada
- mmm... tu ne treba puno objašnjavati. Čokolada je ipak čokolada. Nikad je nema previše.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju