• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Što se to dobro kuha u Kavkazu? Predstavljen jelovnik u popularnoj zagrebačkoj kavani

Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinira s tjesteninom pappardelle, dok se domaća šalša dodaje pri samom kraju i daje specifičan okus ovome jelu.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 22.11.2018 15:19 komentari
viber Created with Sketch.
Jelovnik Kavkaz jesen 2018. - 2
Jelovnik Kavkaz jesen 2018. - 2 (Foto:John Pavlish)

Galerija File lososa 5 Chef Darko Vlašić 5 Jelovnik Kavkaza 5 Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena 5

U trendu Chongqing - 1 Uzbudljivo! Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata Okruglice u umaku od senfa Puretina na tanjuru Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira Novi kviz općeg znanja - 6 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara

Novouređena kultna zagrebačka kavana Kavkaz u samom centru grada nudi i ukusne zalogaje pripremljene od vrhunskih sastojaka iz ruku chefa Darka Vlašića.

"Kao kavana, Kavkaz je oduvijek bio kultno mjesto okupljanja brojnih umjetnika, stoga smo željeli svojim gostima osigurati i ponudu različitih jela. U aktualnoj ponudi svatko može pronaći nešto za sebe, a jela se pripremaju od svježih namirnica po koje svakodnevno odlazimo na obližnji Dolac. Svaki početak je izazov, no mi se veselimo svakom novom danu i novom gostu“ – poručuje chef Darko Vlašić.

Na današnjem jelovniku ponuđene su juha od dunje i kestena, pašta s kunićem i file lososa. Ponuda je osmišljena kao 'teatar okusa' koji će naznačiti buduće raznolike gastronomske užitke u Kavkazu.

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena (kao dobrog balansa slatko-kiseloj dunji) ukrašena s dimljenom crvenom paprikom i uljem od peršina, dok blago pikantan prženi slanutak zamjenjuje suhe okruglice od kruha.

Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinira s tjesteninom pappardelle, dok se domaća šalša dodaje pri samom kraju i daje specifičan okus ovome jelu. Pikantnu notu dala je domaća slavonska kobasica, koja se prije dodavanja u jelo peče, a zatim mrvi u sitne komade.

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena (Foto: John Pavlish)

Za kraj je pripremljen file lososa, zamišljen kao francuska salata i pečeno meso u ribljoj varijanti. Uz pečeni losos, tu su kuhana cikla, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, krema od avokada, dehidrirana cikla i ulje od peršina. Iako navedeni sastojci na prvi pogled zvuče nespojivo, odlično se slažu s lososom i osiguravaju nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Kesten kolač sastoji se od brownie čokolade, podloge od najfinije čokolade, kreme od kestena i ruma, te moussekreme od mliječne čokolade i kestena te ručno rađene pločice od belgijske mliječne čokolade. Ovim desertom zaokružena je današnja gastronomska rapsodija.

Iz jelovnika treba izdvojiti i "Kavkaz“ trokut s ramstekom i kremom od šafrana, pečeni file lososa s kremom od avokada, kuhanim krumpirom, engleskim celerom, granny smith jabukama, ciklom te uljem od peršina i kopra.

Na meniju se trenutno može naći jesenska salata s bučom i narom, kao i tradicionalno hrvatsko jelo – patka s mlincima.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kreacije chefa Darka Vlašića.

Kolač s kestenom Kolač s kestenom (Foto: John Pavlish)

  • #gdje sjesti
  • #kavkaz
  • #Restoran
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Možete ovo jelo napraviti i sa svinjetinom! Recept za prefine kotlete parmigiana
Savršena kombinacija
Možete ovo jelo napraviti i sa svinjetinom! Recept za prefine kotlete parmigiana
Kada se u loncu susretnu Francuska i jesen: Recept za juuneći gulaš s kestenima
Neodoljivo uz pire-krumpir
Kada se u loncu susretnu Francuska i jesen: Recept za juneći gulaš s kestenima
Aureum Estate u Dubaiju, Jacob & Co
Garaža puno superautomobila
Ovako izgleda kuća za milijardera! Zavirite u vilu vrijednu 129 milijuna eura s vanjskim hlađenjem
Najmanji naseljeni otok u Španjolskoj: Posebno mjesto koje turisti još nisu okupirali
Mala Tabarca
Najmanji naseljeni otok u Španjolskoj: Posebno mjesto koje turisti još nisu okupirali
Bajka na litici iznad Une: Jedini dvorac u Bosni i Hercegovini
Stari grad Ostrožac
Bajka na litici iznad Une: Jedini dvorac u Bosni i Hercegovini
Kupke u Sliemi: Viktorijanska baština koja i danas osvježava Maltu
Besplatno iskustvo
Kupke u Sliemi: Jedno od najposebnijih mjesta na kojem se morate bućnuti kada posjetite Maltu
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Dream Sky kučica u Gorskom kotaru za odmor, Airbnb
Još ljepše nego na fotografijama
Mir, tišina, planinski zrak… ma, savršenstvo: Ova kućica u Gorskom kotaru idealan je izbor za dubinski odmor
Talijani ih obožavaju: Recept za neodoljive teleće rolice u finom umaku
Putujemo okusima
Talijani ih obožavaju: Recept za neodoljive teleće rolice u finom umaku

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Japan: Medvjed usmrtio muškarca koji je brao gljive
Novi napad
Horor u šumi: Berač gljiva pronađen mrtav s otkinutom glavom
Država će sufinancirati ugradnju dizala i obnovu pročelja na zgradama
pripremite se
Stepenice postaju prošlost: Za sve one koji žive u zgradama bez dizala, stižu dobre vijesti
Ukrajina raspisala tjeralicu za sinom poznatog hrvatskog poduzetnika i trgovca oružjem: Otkriveno što se dogodilo
Istraga sigurnosne službe
Ukrajina raspisala tjeralicu za sinom poznatog hrvatskog poduzetnika i trgovca oružjem: Otkriveno što se dogodilo
show
Promijenjena je lokacija okupljanja za Halida Bešlića u Zagrebu
dolazite li?
Važna informacija: Promijenjena je lokacija okupljanja za Halida Bešlića u Zagrebu
Hrvatska pjeva za Halida Bešlića u nedjelju, evo u kojim gradovima
Hrvatska za Halida!
Idete li i vi? Ovi hrvatski gradovi u nedjelju pjevaju u čast Bešliću
Kako izgleda nova supruga Ivana Zaka?
predivna plavuša!
Kako izgleda novopečena supruga Ivana Zaka? Osvanuo je njen video prije svadbe
zdravlje
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Alarmantni podaci iz Beča
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
zabava
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
LOL
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
Zvono ispred zgrade u Münchenu postalo pravi hit na Balkanu! Pogledajte zašto
Urnebesno
Zvono ispred zgrade u Münchenu postalo pravi hit na Balkanu! Pogledajte zašto
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društven mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
Urnebesno
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društvene mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
tech
Japanski znanstvenici otkrili novo stanje vode u kojem se ona ponaša posve neobično
Tako obična, no tako misteriozna
Japanski znanstvenici otkrili novo stanje vode u kojem se ona ponaša posve neobično
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Problemi za Muska
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Već se koristi u Ukrajini
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
sport
Hladan tuš za Srbiju! Albanac zabio u nadoknadi, proslavom razbjesnio cijeli stadion!
Totalni kaos
VIDEO Hladan tuš za Srbiju! Albanac zabio u nadoknadi, proslavom razbjesnio cijeli stadion!
Farski otoci razbili Crnu Goru 4:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Debakl!
Nevjerojatan rezultat u hrvatskoj skupini: Povijesni poraz naših susjeda
Dalić donio odluku: Luka Vušković neće igrati protiv Gibraltara
drugi plan
Dalić donio odluku: Luka Vušković neće igrati protiv Gibraltara
tv
Kumovi: Oprostila se dirljivom porukom - nedostaju li vam?
KUMOVI
Oprostila se dirljivom porukom - nedostaju li vam?
Skrivena sudbina: Padaju li čast i pravda u zaborav pred ljubavi otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
SKRIVENA SUDBINA
Padaju li čast i pravda u zaborav pred ljubavi otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
MasterChef: Dok joj chef Vukadin daje savjete, pojedini imaju oštrije mišljenje: "Jedino kaj radi je kuka i plače!"
IZAZOVNO
Dok joj chef Vukadin daje savjete, pojedini imaju oštrije mišljenje: "Jedino kaj radi je kuka i plače!"
putovanja
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
Tržište u crvenom
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
Znate li tko najviše profitira od uspomena koje dijelimo na društvenim mrežama?
Komentar Domagoja Bebića
Znate li tko najviše profitira od uspomena koje dijelimo na društvenim mrežama?
lifestyle
Ulična moda Zagreb u tenisicama s povišenom petom Isabel Marant
I BOJA JE DIVNA
Tenisice sa zagrebačke špice koje mogu zamijeniti štikle, a uz fini kaput izgledaju zakon
Jelena Rozga u maksi haljina Keta Gutmane na koncertu u Osijeku
I UZORAK JE BOMBA!
Jelena Rozga: Trik haljina koja tako dobro oblikuje struk i stvara wow figuru pješčanog sata
Recept za čokoladni kolač s jabukama
Svima uspijeva
Ne može brže i jednostavnije: Recept za kremasti čokoladni kolač s jabukama
sve
Promijenjena je lokacija okupljanja za Halida Bešlića u Zagrebu
dolazite li?
Važna informacija: Promijenjena je lokacija okupljanja za Halida Bešlića u Zagrebu
Hrvatska pjeva za Halida Bešlića u nedjelju, evo u kojim gradovima
Hrvatska za Halida!
Idete li i vi? Ovi hrvatski gradovi u nedjelju pjevaju u čast Bešliću
Kako izgleda nova supruga Ivana Zaka?
predivna plavuša!
Kako izgleda novopečena supruga Ivana Zaka? Osvanuo je njen video prije svadbe
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klet Kozjak - 12 Putovanja
    Idila!

    Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close