Novouređena kultna zagrebačka kavana Kavkaz u samom centru grada nudi i ukusne zalogaje pripremljene od vrhunskih sastojaka iz ruku chefa Darka Vlašića.

"Kao kavana, Kavkaz je oduvijek bio kultno mjesto okupljanja brojnih umjetnika, stoga smo željeli svojim gostima osigurati i ponudu različitih jela. U aktualnoj ponudi svatko može pronaći nešto za sebe, a jela se pripremaju od svježih namirnica po koje svakodnevno odlazimo na obližnji Dolac. Svaki početak je izazov, no mi se veselimo svakom novom danu i novom gostu“ – poručuje chef Darko Vlašić.

Na današnjem jelovniku ponuđene su juha od dunje i kestena, pašta s kunićem i file lososa. Ponuda je osmišljena kao 'teatar okusa' koji će naznačiti buduće raznolike gastronomske užitke u Kavkazu.

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena (kao dobrog balansa slatko-kiseloj dunji) ukrašena s dimljenom crvenom paprikom i uljem od peršina, dok blago pikantan prženi slanutak zamjenjuje suhe okruglice od kruha.

Za glavno jelo odabran je kunić, koji se nakon višesatnog pečenja u temeljcu od korjenastog povrća kombinira s tjesteninom pappardelle, dok se domaća šalša dodaje pri samom kraju i daje specifičan okus ovome jelu. Pikantnu notu dala je domaća slavonska kobasica, koja se prije dodavanja u jelo peče, a zatim mrvi u sitne komade.

Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena Juha od korjenastog povrća, kompota od dunje i kuhanog kestena (Foto: John Pavlish)

Za kraj je pripremljen file lososa, zamišljen kao francuska salata i pečeno meso u ribljoj varijanti. Uz pečeni losos, tu su kuhana cikla, kuhani krumpir, engleski celer, granny smith jabuke, krema od avokada, dehidrirana cikla i ulje od peršina. Iako navedeni sastojci na prvi pogled zvuče nespojivo, odlično se slažu s lososom i osiguravaju nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Kesten kolač sastoji se od brownie čokolade, podloge od najfinije čokolade, kreme od kestena i ruma, te moussekreme od mliječne čokolade i kestena te ručno rađene pločice od belgijske mliječne čokolade. Ovim desertom zaokružena je današnja gastronomska rapsodija.

Iz jelovnika treba izdvojiti i "Kavkaz“ trokut s ramstekom i kremom od šafrana, pečeni file lososa s kremom od avokada, kuhanim krumpirom, engleskim celerom, granny smith jabukama, ciklom te uljem od peršina i kopra.

Na meniju se trenutno može naći jesenska salata s bučom i narom, kao i tradicionalno hrvatsko jelo – patka s mlincima.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kreacije chefa Darka Vlašića.

Kolač s kestenom Kolač s kestenom (Foto: John Pavlish)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju