Aerodromi su opremljeni s puno sadržaja, a ovo su neki od načina kako možete provesti svoje slobodno vrijeme prije ili između letova.

1. Nema izgovora

Znate li što je uvijek dobra opcija? Knjiga. Ako kao izgovor što ne čitate često i sami sebi govorite da ne stignete, vrijeme kada čekate let ne možete zanijekati kao dobru priliku za ovu aktivnost. Zaboravili ste je ponijeti? Bez brige, u shopovima na aerodromu možete nabaviti časopise, ali i knjige. Ako vam je miris knjige potpuno strana stvar, vrijeme možete kratiti i čitajući digitalne knjige na vlastitom laptopu.

2. Rekreacije nikad dosta

Budući da ćete ionako sjediti na putu, šetnja po aerodromu bit će vam odlična rekreacija. Osim ako ste u Tallinnu ili npr. Dubaiju gdje imaju teretanu u sklopu aerodroma, rekreirati se možete šetnjom. Proučite što sve ima, pronađite neki suvenir za vaše najdraže, popijte kavu ili isprobajte nešto novo.

3. Odmorite se

Bilo da imate mogućnost ulaska u neki lounge poput Dinersovog ili jednostavno pijete kavu u nekom od kafića, smjestite se na neku od udobnih fotelja i zaklopite oči, posebno ako niste stigli uhvatiti dovoljno sna prije puta. Vrijeme čekanja iskoristite kao vrijeme za odmor.

4. Zabilježite misli

Sjedeći na aerodromu gdje se kreću tisuće ljudi, udobno se smjestite i pokušajte odgonetnuti njihove priče. Kamo idu, odakle dolaze i zašto? Možda baš to može biti ideja za vašu priču. Ili jednostavno vodite dnevnik, zabilježite svoje misli i osjećaje. Bit će zanimljivo čitati to za nekoliko godina i prisjetiti se emocija koje je u vama izazvalo putovanje.

5. Istražite okolicu

Ako pak imate vremena prije uopće prolaska kroz izlaz (gate), odnosno više od nekoliko sati slobodnog vremena, zaputite se u istraživanje okoline. Prije toga provjerite koliko vam treba do centra ili nečega vrijednog posjeta, koji je za to najbolji način i dobro izračunajte isplati li vam se dok čekate istražiti grad iz kojeg letite.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju