Za vrhunsko jelo od šparoga nije potrebno pohoditi skupe restorane, već ovo divno povrće možete pripremiti i u svojoj kući.
Stavite ih u salate, kuhajte u pećnici, na roštilju ili ih jednostavno koristite kao dodatak juhama. Možemo garantirati kako ćete uživati u posebnom okusu i nevjerojatnim prehrambenim svojstvima.
Kako kupiti i sačuvati šparoge
Šparoge nastojite naći što svježije. Uvijek birajte one zdrave zelene boje, bez smeđih mrlja i drugih nesavršenosti.
Što se tiče samog konzumiranja, najbolje je u njima uživati dok su svježe. Ipak, ako ih ne možete jesti čim ste ih kupili, stavite ih svakako u hladnjak u posudu s korijenjem u vodi, a vrhove prekrijte plastičnom vrećicom. Na taj način zadržat će svojstva u savršenom stanju čitavih tjedan dana.
Sastojci za šparoge s parmezanom:
- 500 g šparoga
- 3 češnja češnjaka
- 2 velike žlice naribanog parmezana
- 2 žlice ulja
- limunov sok
- sol i crni papar po želji
Priprema šparoga s parmezanom:
Pećnicu zagrijte na 200 c i namažite pleh s malo ulja. Posložite šparoge u pleh u jednom sloju te ih pospite maslinovim uljem, solju i paprom. Stavite sve to u pećnicu i ostavite 8–10 minuta.
Nakon što ih izvadite, pospite ih smjesom parmezana, limunovog soka i češnjaka. Dobar tek!
Kako ih čuvati, pohraniti, čistiti? Važni koraci u pripremi šparoga koji mogu napraviti veliku razliku +0