Za vrhunsko jelo od šparoga nije potrebno pohoditi skupe restorane, već ovo divno povrće možete pripremiti i u svojoj kući.

Stavite ih u salate, kuhajte u pećnici, na roštilju ili ih jednostavno koristite kao dodatak juhama. Možemo garantirati kako ćete uživati u posebnom okusu i nevjerojatnim prehrambenim svojstvima.

Kako kupiti i sačuvati šparoge

Šparoge nastojite naći što svježije. Uvijek birajte one zdrave zelene boje, bez smeđih mrlja i drugih nesavršenosti.

Što se tiče samog konzumiranja, najbolje je u njima uživati dok su svježe. Ipak, ako ih ne možete jesti čim ste ih kupili, stavite ih svakako u hladnjak u posudu s korijenjem u vodi, a vrhove prekrijte plastičnom vrećicom. Na taj način zadržat će svojstva u savršenom stanju čitavih tjedan dana.

Sastojci za šparoge s parmezanom:

  • 500 g šparoga
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 velike žlice naribanog parmezana
  • 2 žlice ulja
  • limunov sok
  • sol i crni papar po želji

Priprema šparoga s parmezanom:

Pećnicu zagrijte na 200 c i namažite pleh s malo ulja. Posložite šparoge u pleh u jednom sloju te ih pospite maslinovim uljem, solju i paprom. Stavite sve to u pećnicu i ostavite 8–10 minuta.

Nakon što ih izvadite, pospite ih smjesom parmezana, limunovog soka i češnjaka. Dobar tek!

Kako ih čuvati, pohraniti, čistiti? Važni koraci u pripremi šparoga koji mogu napraviti veliku razliku Pita od lisnatog tijesta sa šparogama i sirom Šparoge Šparoge se sjajno sljubljuju s ribom +0 Šparoge sa šibenske tržnice

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju