Ako ste tip turista koji uživa u putovanju i želi doživjeti i najmanji detalj i osjećati se opušteno, onda biste možda mogli razmisliti o ovakvom tipu putovanja, koji ne uključuje ama baš nikakvu žurbu.

„Prihvaćamo polaganost“ – jedan je od slogana britanske kompanije Original Travel, koja je ujedno jedna od top-kompanija kad je riječ o organizaciji opuštenih i „sporih“ putovanja, gdje ćete doživjeti ama baš svaki korak, a teško će vam promaknuti i bilo koji detalj s puta.

„Upiti vezani za odmor na brodu i za pješačke ture veći su za 40 posto nego u istom razdoblju lani“, izjavili su iz kompanije za Lonely Planet.

Putovanje Putovanje (Foto: Thinkstock/Guliver)

Neki od najpopularnijih izleta kompanije uključuju krstarenje Nilom, zatim jedrenje od Ekvadora do Galapagosa, safari na konjima u Keniji ili obilazak brda u Andaluziji. Zapravo, ideja je kompanije da se u odmoru treba uživati punim plućima, ali valja reći da takav tip odmora traje nešto dulje i prilično je skup.

No u čemu je tajna popularnosti ovakvih putovanja? „U užurbanim životima koje svakodnevno vodimo, koji su ispunjeni brojnim obvezama, nikad nemamo dovoljno vremena. Zato klijenti žele usporiti, opustiti se i povezati potpuno s putovanjem“, objašnjavaju iz agencije.

U slučaju da i vi trebate ovakvu vrstu odmora, a imate i dosta novaca, svakako zavirite na službenu stranicu Original Travela i izaberite odmor po svom guštu.

Obožavaš pozitivu? Genijalno, onda će ti se svidjeti i ove vijesti!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju