Na Dan Sv. Vinka, najavljen je prvi ovogodišnji salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« 3. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će u petak, 1.2.2019. otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu. Salon će se održati u srcu Zagreba – u Hotelu Dubrovnik, gdje će se na uniformiranim mjestima predstaviti preko trideset ponajboljih hrvatskih i slovenskih te nekoliko stranih proizvođača vrhunskih pjenušavih vina.

Poruka i cilj Salona jest širenje svijesti da se pjenušava vina ne piju samo za praznike i svečanosti nego i svaki dan te podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu. Stoga će na Salonu biti organizirane besplatne vođene radionice za posjetitelje. Dio Salona bit će namijenjen ponudi kulinarskih delicija koje se sljubljuju s pjenušavim vinima.

3. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15h – 21h. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120 kuna, a na dan priredbe 150 kuna. 

Salon u Zagrebu organizirani je po provjerenom modelu iz Ljubljane, gdje se 15.2. 2019. održava 6. Salon penečih vin Ljubljana. Slijedom uspješne suradnje i čvrste veze Zagreba i Ljubljane, organizatori su odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina Salon of Sparkling Wines koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice putem pjenušavih vina.

Najavljene su i radionice:

Hrvatska i Slovenija – prijateljstvo u pjenušavoj čaši
dr. Nina Levičnik, koordinatorica mreže, i prof. Marija Vukelić, direktorica Salona

5 stoljeća mlada ljepotica - Gosset Champagne (najstarija vinska kuća u Champagni, od 1584.), Suvad Suwi Zlatić – Suwine.at; najbolji sommelier Austrije 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/2016; Vineus Sommelier of the Year 2016

Lijepa Naša zadnja na listi "opuštenih" država svijeta Gunungkidul Regency - 4 Island - 2 Sydney, Australija +4 Krk


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju