Prema zadnjem istraživanju kojeg su proveli s portala Lastminute.com, Indonezija predvodi listu najopuštenijih zemalja svijeta! Prilikom istraživanja korišteni su brojni faktori, kao što su ljudska prava, broj dana godišnjeg odmora, razina zagađenosti, ali i broj državnih praznika kao i broj – spa centara. Nedavno nas  je razveselila vijest da je mali hrvatski grad drugi na svijetu po izboru svjetskih putnika, a našli smo se i na "opuštenoj listi."

Čudesna Indonezija našla se na prvom mjestu, zahvaljujući između ostalog brojnim spa i wellness centrima, ali i ogromnom broju zelenih površina, ugodnoj prosječnoj temperaturi od 25 stupnjeva te dugačkoj obali.

Na drugom mjestu našla se Australija u kojoj prosječni godišnji odmor traje 30 dana, a također se može pohvaliti obalom te zelenilom. Treće mjesto zauzela je jedna europska zemlja, točnije Island gdje u godišnjem uživate čak 36 dana, a zemlja je „dom“ i jednog od najvećih prirodnih fenomena – polarne svjetlosti.

Island - 2 Island - 2 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Na četvrtom mjestu našao se Novi Zeland, dok je peta Šri Lanka, gdje vas tijekom godine grije prosječnih 27 celzijevaca, a bome nije ni za odbaciti 40 slobodnih dana godišnje. Slijede potom Cipar, Filipini i Grčka, a ono nama najzanimljivije jest da se u TOP 15 našla i Hrvatska.

U kojoj kategoriji je Lijepa naša najbolja, ali i u čemu prednjače drugi, provjerite na sljedećem linku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju