Serenbe je ekokomuna skrivena među četiristotinjak hektara šumskog područja južno od Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama. Zajednica je stvorena prije 15-ak godina prema dizajnu arhitekta dr. Phillipa Tabba i idejama bračnog para Nygreen, koji u njoj živi.

Osnovna je ideja komune život bez stresa, odnosno prema principima po kojima su živjeli naši preci. Članovi žive u skladu s prirodom. Jedu isključivo organsku hranu koja se uzgaja na lokalnim farmama, a na raspolaganju imaju i tri gurmanska restorana.

Domove hlade i griju pomoću geotermalnih toplinskih pumpi, a veliku pažnju posvećuju svojem zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Stanovnici Serenbea rade u vrtu, jašu konje i kuda god mogu, idu – pješice.

Komuna prigrljuje sadržaje za koje ima najviše interesa bez obzira na godine, kao što su wellness-centar, fitness-centar sa studijem za jogu i pilates, a na raspolaganju je i zajednički veliki bazen.

U Serenbeu je na cijeni ljubav prema prirodi, strast prema životu i zajednici te kreativnost. Komuna potiče kreativni rad te redovno organizira brojna umjetnička predavanja, izložbe, prikazivanja filmova za svoje članove, kao i njihove goste.

Kako izgleda život u komuni Serenbe, pogledajte u našoj fotogaleriji

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju