Da su jednostavne stvari najčešće i najbolje, dokaz je ljetni kolač od keksa i pudinga od vanilije, uz dodatak kave i šlaga. Kao baza za kolač poslužit će Petit Beurre keksi, ili slični keksi s maslacem, a ako niste obožavatelj kave (ili alkohola), možete si pojednostaviti pripremu i umočiti ih u obično mlijeko.

U trendu Kuća od soli, Lošinj, Airbnb - 7 Na osami Samo 10 metara od mora: Kućica od 30 kvadrata na Lošinju savršen je izbor za miran odmor Prapratno - 1 Idemo na jug Tirkizni raj na Pelješcu: Jedna od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj koja ima samo jednu manu Hladna salata od kus-kusa i tune iz konzerve Tjedni jelovnik Kad je prevruće za kuhanje: 7 finih i brzih jela za svaki dan ovoga tjedna

Umjesto običnog instant pudinga od vanilije poslužit će i bourbon vanilija, ako je više volite. Kako bi tučeno vrhnje bilo čvršće možete koristiti instant učvrščivać za šlag, ali i ne morate. Također, u vrhnje za šlag možete dodati i aromu vanilije ili vanilin šećer kako bi bilo mirisnije. Ne zaboravite na ribanu čokoladu kojom ukrasite kolač. 

Kolač od keksa i vanilije - sastojci:

  • 400 ml mlijeka
  • 1 instant puding od vanilije
  • 150 g maslaca
  • 140 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 40 g kristal-šećera
  • 15 – 20 Petit Beurre keksa
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 šlagfix po potrebi
  • crna čokolada za ukrašavanje

Kolač od keksa i vanilije - priprema:

  1. Mlijeko ulijte u posudu i kada se malo zagrije odvojite pet, šest žlica i pomiješajte ih s praškom za puding od vanilije i kristal-šećerom pa dobro izmiješajte da se šećer rastopi i da ne bude grudica. Polagano ulijevajte tu smjesu u zagrijano mlijeko miješajući pjenjačom dok se ne zgusne pa ostavite da se hladi. Posudu prekrijte plastičnom folijom da se ne napravi kožica.
  2. Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom pa dodajte puding i nastavite miksati dok se smjese ne povežu.
  3. Izmiksajte slatko vrhnje dok ne postane polučvrsto. Zatim dodajte šlagfix (ako ga koristite) i nastavite miksati dok smjesa ne postane čvrsta.
  4. U dublji tanjur stavite skuhanu kavu i liker od kave (ili rum za kolače, prema želji). Umočite na kratko keks po keks pa ih slažite jedan do drugog u posudu za posluživanje ili u lim za pečenje. Na kekse ravnomjerno dodajte kremu od vanilije i poravnajte, a zatim dodajte i tučeno vrhnje.
  5. Ukrasite naribanom čokoladom i ostavite u hladnjaku da se ohladi i stisne, najmanje četiri sata.

Koristi se već tisućama godina: Začin koji "liječi" nadutost, a dobar je za srce Kumin se obično nalazi i u jelu chilli con carne Kumin je sastavni dio i raznih curryja Falafel je obično začinjen kuminom +0 Kumin je moćan začin koji se koristi već tisućama godina diljem svijeta