"Dobar omlet ne smije imati koricu, ne smije biti prepečen... Ne smije biti suh iznutra, mora biti vlažan i sočan", objašnjava chef Mario Mihelj, kojeg smo zamolili da nam otkrije tajnu savršenog omleta.

Priprema omleta prava je znanost i iako djeluje jednostavno, potrebni su brojni pokušaji i praksa kako biste dobili idealan. Ali prije prakse potrebno je znati i neka važna pravila.

Kako napraviti omlet?

Kvalitetna jaja čine razliku, stoga potražite što bolja. Prvo ih stavite na sobnu temperaturu neko vrijeme, a zatim ih razbijte i dobro razmutite pjenjačom. Tavu zagrijte na srednju temperaturu - ne smije biti ni prevruća jer bi se tako odmah stvorila korica, što ne želimo. 

Kada ste izlili jaja u tavu, najbitnije je da rub špatulom pomičete lagano prema sredini, a da se tekući dio premješta na rub te se tu lagano kuha. Taj postupak trebate ponoviti nekoliko puta dok ne dođete do razine da gotovo i nema tekućine. 

Tada omlet trebate preklopiti prema sredini, prvo jednu pa drugu stranu i sve zarolati kao palačinku. Na taj način dobit ćete sočni omlet bez korice. Ako tražite još savjeta kojima ćete svoje kulinarske vještine podići na višu razinu, škicnite što smo vam sve pripremili u Školi kuhanja.