"Dobar omlet ne smije imati koricu, ne smije biti prepečen... Ne smije biti suh iz unutra, mora biti vlažan i sočan." - objašnjava chef Mario Mihelj kojeg smo zamolili da nam otkrije tajnu savršenog omleta.
Priprema omleta je prava znanost i iako djeluje jednostavno potrebni su brojni pokušaji i praksa kako biste dobili idealni. Ali prije prakse potrbno je znati i neka važna pravila.
Kako napraviti omlet?
Kvalitetna jaja čine razliku pa potražite što bolja. Prvo ih stavite na sobnu temperaturu neko vrijeme, a zatim ih razbijte i dobro razmutite pjenjačom. Travu zagrijte na srednju temperaturu - ne smije biti ni prevruća jer bi se tako odmah stvorila korica, što ne želimo.
Kada ste izlili jaja u tavu najbitnije je da rub špatulom pomičete lagano prema sredini, a da se tekući dio premiješta na rub te se tu lagano kuha. Taj postupak trebate ponoviti par puta dok ne dođete do razine da gotovo i nema tekućine.
Tada omlet trebate preklopiti prema sredini, prvo jednu pa drugu stranu i sve zarolati kao palačinku. Na taj način dobit ćete sočni omlet bez korice. Ako tražite još savjeta s kojim ćete vaše kulinarske vještine podići na višu razinu škicnite što smo vam sve pripremili u Školi kuhanja.