U zemlji ogromnog bogatstva vladaju poprilično čudna i bizarna pravila, a vi u kratkom predstavljanju naučite neka od njih u ovih 11 zanimljivosti o jedinstvenom Singapuru.

1. Svjetska toaletna organizacija (da, to postoji) osnovana je u Singapuru. I da, s obzirom na to da Singapurci jako paze na čistoću, ako nakon izlaska iz WC-a ne pustite vodu, možete biti kažnjeni s 500 dolara (468 eura)!

2. Građani Singapura mogu glasati na britanskim izborima. Da, zemlja je članica Commonwealtha i samim time njezini građani ostvaruju to pravo.

3. Država se prostire na ukupno 63 otoka, a mi ne bismo preporučili šetnju po mnogima jer su nenaseljeni ili služe kao vojne i industrijske zone.

4. Ispijanje pića usred neba ovdje je gotovo moguće jer se na vrhu nebodera od 282 metra nalazi bar, koji je time jedan od najviših barova na vrhu neke zgrade na svijetu.

5. Singapur je tek jedna od tri države koje nemaju glavni grad. Ostale dvije su Monako i Vatikan.

6. U zemlji su službena četiri jezika: engleski, mandarinski, tamilski i malajski.

7. Na sanskrtu Singapur prevodimo kao Grad Lavova. Zanimljivo je, međutim, da ovdje uopće nema lavova.

8. Na singapurskom sveučilištu mnogi su se razveselili kada je automat Coca-Cole besplatno počeo dijeliti limenke nakon što ga se zagrli.

9. Ako je vjerovati jednom britanskom istraživanju, ovdje ljudi najbrže hodaju, prosječno 6,15 km/h.

10. Žvakaće gume su zabranjene, ali je strancima dopušteno unošenje dvaju paketića. Više od toga smatra se pokušajem krijumčarenja.

Skupo, skuplje: 5 najskupljih namirnica na svijetu u kojima uživaju samo bogataši Najskuplji sastojci Najskuplji sastojci - 1 Najskuplji sastojci - 3 +1 Najskuplji sastojci - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju