Republika Singapur, kraće Singapur, otočni je grad-država koja zauzima 63 otoka u jugoistočnoj Aziji. Da budemo još precizniji, na jugu Malajskog poluotoka, i to na vrhu poluotoka Malake. Također ga radi njegovog strateški važnog položaja zovu "Azijski Gibraltar".


Među putnicima, Singapur je poznat kao multikulturalni raj s pregršt turističkih atrakcija. Tako je ove godine pretekao visoko rangirane države kao što su Namibija, Latvija, Nikaragva i Irska.


Lonely Planet je pritom o Singapuru napisao: "Od proglašenja svoje nezavisnosti 1965. godine, Singapur je u brzom i sigurnom usponu. Iako je od prije poznat po svojim predivnim povijesnim građevinama, šarenim shopping centrima i bogato uređenim parkovima, tek je nedavno prihvaćen kao kompletna turistička destinacija".


Uz Singapur kao državu, Lonely Planet je prošlog tjedna odabrao i najpoželjnije gradove u 2015. godini, a to su Washngton D.C u Sjedinjenim Američkim Državama i El Chalten u Argentini. Dakle, svi na Facebook i tražite prijatelje u Singapuru, slijepo vjerujemo Lonely Planetu!

Još fotografija prekrasnog Singapura potražite u našoj galeriji!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju