Fontana Bellagio, Las Vegas, Nevada, SAD

Las Vegas je poznat kao grad kocke i kazina, no poznat je i po jednoj fontani. Fontana Bellagio svakih petnaestak minuta priredi pravi show svima koji se zateknu pored nje. Najbolje od svega, show je u potpunosti besplatan. Dobro je za znati, ako vam sreća okrene leđa za kockarskim stolom.

Fontana Dubai, Dubai, UAE
Ako vam se sviđa fontana Bellagio, onda ćete voljeti i veličanstvenu fontanu Dubai. Isti dizajneri osmislili su jednu i drugu, no ova je stajala fascinantnih 220 milijuna dolara. Prekrasne igra svjetla i vode opravdavaju svaki uloženi dolar. Oko fontane su izgrađeni hoteli, a s jedne strane postoji gledalište s kojeg možete uživati u predstavi.

Mjesečeva fontana, Seoul, Južna Koreja
Ako ste u potrazi za jarkom i šarenom fontanom - ne morate tražiti dalje. Mjesečeva fontana u Seoulu smještena je na mostu Banpo i trenutno je najduža fontana na mostu u svijetu. Tisuće malenih LED žaruljica pružaju ovoj fontani prekrasne dugine boje.

Fontana Trevi, Rim, Italija
Dok ste u Rimu ponašajte se kao Rimljanin. A ako pitate Rimljane što treba vidjeti u Rimu većina njih preporučit će vam baš ovu fontanu. Kombinacija skulptura i kaskadno padajuće vode ostavit će vas bez daha. Definitivno mjesto na kojem morate stati prilikom obilaska vječnoga grada.

Fontana La Joute, Montreal, Kanada
Ova fontana svakih pola sata priredi pravi vatreni spektakl. Da, vatreni! Uživajte u predstavi gledajući kako se voda nježno cijedi, i onda pretvara u visoki vodoskok koji naposljetku postaje prava vatrena stihija!

Lebdeća fontana, Osaka, Japan
Naravno da su Japanci napravi futurističku fontanu. I dobro je da su je takvu napravili. Isamu Noguchi je dizajner i glavi um iza ove predivne fontane. Fontana je sastavljena od nekoliko blokova koji izgledaju kao da lebde iznad površine dok iz njih pada slap vode u duginim bojama.

Ananas fontana, Charleston, Južna Karolina, SAD
Veće nije u većini slučajeva i bolje, posebice kada su u pitanju fontane. Ponekad manje mogu biti više atraktivnije nego one glomazne. To je i slučaj s ovom fontanom u obliku ananasa u parku Waterfron u Charlestonu. Voda teče kroz razine u formaciji koja podsjeća na ananas koji je simbol gostoljubivosti.

Swarovski fontana, Innsbruck, Austrija
Kompanija Swarovski u Innsbrucku ima maleni muzej u kojem izlaže svoje kamenje kako bi ga svi mogli vidjeti. I dok unutra sve vrvi od blještavila nisu mogli dozvoliti da vanjština ostane zanemarena. Čeona strana muzeja pretvorena je u fontanu koja liči na lice koje je prekriveno travom i mahovinom. Voda teče iz ustiju dok su oči sačinjene od tisuća malenih kristalića.

Fontana bogatstva, Singapur
Ova fontana nalazi se u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najveća fontana na svijetu. Posebnost ove fontane je što u nju vi ne morate bacati novčiće nego što ih iz nje sakupljate. Kombinacija vode i lasera čine ovu fontanu pravim melemom za oči i savršenom predstavom u preskupom shoping centru.

Dječak koji piški (Manneken Pis), Bruxelles, Belgija
Popularni „pišonja“ jedna je od glavnih atrakcija u Bruxellesu i pravi dokaz da ljepota dolazi u malenim količinama. Naime riječ je o malenoj brončanoj skulpturi dječaka koji - piški. Skulptura je nastala 1619. godine. Naime, Bruxelles je opkolila neprijateljska vojska, i jedino što ga je štitilo od poraza bile su visoke zidine. Zato su napadači odlučili postaviti eksploziv u podnožje tih zidina. Njih je slučajno vidio maleni dječak koji se popiškio po zapaljenom fitilju i tako spriječio da grad padne u nemilost neprijateljske vojske. To se zove legenda!


 
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju