Za početak, u brašno dodajte sol i papar, a odmah nakon njih luk, češnjak i papriku u prahu. Sve to dobro izmiješajte i ostavite sa strane. Uzmite novu zdjelicu i u njoj razbijte jedno jaje i dodajte mlijeko.

Sljedeći korak tiče se piletine. Budite sigurni da imate krilca ili batke, a ako baš želite pileća prsa - na njima obavezno mora biti kožica, zbog kasnije hrskavosti. Komade piletine umočite u smjesu jaja i mlijeka, a nakon toga u smjesu koju smo napravili na početku. Budite sigurni da ste umiješali vrlo dobro i obilno, a to ćete najbolje postići ako komad umačete u prvoj smjesi, a potom u drugoj, i tako naizmjence.

Sljedeći korak je spremanje piletine, za što vam je potrebna duboka i uljem napunjena tava. 10–15 minuta prženja biti će dovoljno i piletina će poprimiti boju kao da je spremana u nekom restoranu!

Dobar tek!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju