Najslađa istarska gastromanifestacija, Slatka Istra, ove će se godine 14. kolovoza održati 25. put. Već četvrt stoljeća Slatka Istra gosti posjetitelje autohtonim slasticama nastalima po starim obiteljskim receptima, a svoje tradicije čuva te se hvali i bogatom popratnom ponudom.

Domaćini i domaćice iz čitave Istre pokazat će svoje umijeće u pečenju starinskih i tradicionalnih kolača, a možda i otkriti pokoju slastičarsku tajnu.

I ove godine kada Slatka Istra osvoji Vižinadu, njezine će kamene ulice mirisati na svježe pečene kolače i šećer u prahu, a ljubitelji slatkoga moći će birati između pandešpanja, pinci, bucolaja, štrukola ili povetica, fritula, cukerančića, kroštula, briskvi i paština

Slatka Istra počinje 14. kolovoza u 18 sati izložbom tradicionalnih istarskih kolača, a od 19 sati u parku kod stare škole posjetitelji će moći razgledati izložbu, kušati vina, ulja i druge domaće proizvode iz okolice Vižinade te tako na najbolji način upoznati bogatstvo i tradicije ovog kraja.

U kući Maraston svi zainteresirani moći će uživo gledati kako se radi tradicionalni istarski kolač. Koncerti će skratiti vrijeme u očekivanju proglašenja najboljih kolača Slatke Istre 2023. koje će se održati u 22 sata.

Poslastice, degustacije i festivalska atmosfera dobar su uvod u proslavu Svete Marije Vele 15. kolovoza, kada će Vižinadu rasplesati Gustafi.

Festivalima po Europi: Najbolji razlozi za putovanja (ako volite glazbu, maskiranje - ili rajčice) Stradun Budimpešta Edinburgh +0 Tomatina

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju