U Ruandi se oko 90% stanovništva bavi nekomercijalnom poljoprivredom, ali unatoč tome, proizvodnja hrane često ne zadovoljava osnovne potrebe. Glavni izvozni proizvodi su - kava i čaj.

Gorile i majmuni su HIT
Ruanda je geografski bogata prirodnim ljepotama, a upravo je njena netaknuta priroda dom jednoj od najvećih skupina "Silverback" gorila na svijetu. Ovih gorila ima tek nešto više od 700 te se vode razne akcije za spas ove vrste koja je često razlog turističkih dolaska u ovu siromašnu afričku državu. No, leži li upravo u ovoj ugroženoj vrsti prilika za razvoj turizma? Svakako!


Brojne turističke agencije i turoperatori nude jednodnevne i dvodnevne izlete u Nacionalni park Gorilla , a cijene variraju od 400 do 600 britanskih funti, ovisno o kategoriji smještaja koji odaberete. Uz gorile, postoje i brojni organizirani izleti u Nacionalni park Nyungwe, u kojem možete naletjeti na 13 vrsta primata, kao i na preko 260 vrsta ptica. Nesumnjivo, priroda je temelj turizma u Ruandi.

Mjesto iz kojeg svi putevi vode...
Ruanda je relativno mala država, veličine Walesa, tako da za vrijeme jednotjednog posjeta možete obići sve važnije atrakcije. Ceste su relativno dobre za afričke standarde, a čak je i javni prijevoz dobar izbor za one malo avanturistički nastrojene putnike. Dobra stvar je ta što ukoliko spavate u glavnom gradu Kigaliju, imate svega nekoliko sati do svih atrakcija.


Kigali je glavni i najveći grad u Ruandi u kojem živi oko milijun stanovnika, a u njemu se nalazi i međunarodna zračna luka. Bio je poprištem krvavih sukoba i brojnih zločina tijekom genocida 1994. godine, a gradska je infrastruktura bila većim dijelom razrušena, no do danas je dosta obnovljena uz pomoć međunarodne zajednice. Upravo je jedna od današnjih turističkih atrakcija grada i Memorijalni centar podignut u čast žrtava spomenutih zločina. Pa ako vas put nanese, očekujemo barem razglednicu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju