Sinoć je u restoranu i baru El Toro održano posebno gostovanje, ono kolumbijskog chefa Leonarda Fonsece.  

Chef El Tora Mario Mihelj svoju je kuhinju prepustio kolegi iz Kolumbije, chefu Leonardu Fonseci iz restorana El Chato u Bogoti, koji je zajedno s Mariom i timom od još 14 kuhara predstavio pet jednako spektakularnih slijedova. Modernu visoku kolumbijsku kuhinju tako su predstavljali specijaliteti poput arepe kolumbiane s crnim grahom, hogao šalšom, kiselim lukom i prahom od hrskave svinjske kožice, pilećih srca preko 16 sati pripremanih u vakumu s prezerviranim žumanjkom, fermentiranim začinjenim mlijekom, kiselicom i konfitiranim mladim krumpirom, spektakl okusa bila je kamenica pripremljena na pari s uljem bora, borovnicama i mangom, taco od celera sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kukuruznom listu, ćili morita umakom i svježim krastavcima te desert “Četiri mlijeka” s crnim ribizlom i kupinama.

Leonardo Fonseca i Mario Mihelj Leonardo Fonseca i Mario Mihelj (Foto: PR)

El Toro restoran ovom je večerom koja je bila rasprodana nekoliko dana prije pokazao kako je ozbiljan igrač na gastro sceni koji nas barem jednom mjesečno iznenadi s novim programom, tematskom ili posebnom večerom u slijedovima. S obzirom kako je latinoamerička kuhinja jedan od najvećih svjetskih gastro trendova, raduje nas vidjeti što nam još sprema El Toro.

Inače, chef Leonardo Fonseca svoje je iskustvo između ostalog stjecao u najboljem svjetskom restoranu Nomi u Copenhagenu, nakon čega je u restoranu El Chato u Bogoti došao na poziciju Head Chefa. Restoran El Chato u manje od godinu dana od otvaranja osvojio je nepce istinskih ljubitelja hrane i postao jedan od najboljih restorana u Bogoti, gradu za koji se predviđa da će kroz par godina postati gastronomsko središte latinoameričke hrane, s najboljim latino restoranima i tako preuzeti tu titulu od Lime u Peruu. Zadnjih par mjeseci, Leonardo je odlučio upoznati i nešto drugačije okuse i namirnice i proširiti svoje vidike te radio je u kuhinji najbolje svjetske chefice Ane Roš i njenog restorana Hiša Franko iz koje je došao u kuhinju El Tora kako bi prezentirao kolumbijsku kuhinju njegovim gostima.

El Toro - 8 El Toro - 8 (Foto: PR)

Za desert “Četiri mlijeka” je uz Leonarda bila zadužena njegova prijateljica i kolegica, chefica slastica Ivana Čuljak Lošić, iskusna, kreativna i šarmantna slastičarka koja je svoja iskustva stjecala po školama i restoranima diljem svijeta, a veliki dio svog staža odradila je u Čileu.

Leonardo Fonseca tako je zagrebačkoj publici pokazao svoj kulinarski identitet prepoznatljiv kojeg označavaju tehnički besprijekorno pripremljenia jelima, vrlo sofisticirani i čisti okusi ukorijenjeni u lokalnim tradicijama u kojima uvijek naglašava punoću namirnice, dok je njegova prezentacija skladna i moderna.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju