Sastojci

PAŠTICADA

800 g fileta od tune
100 g glatkog brašna Podravka
8 suhih šljiva
6 klinčića smrvljenih u mužaru
100 ml maslinovog ulja
5 češanja češnjaka
400 g sjeckane rajčice Podravka
10 zelenih otkoštenih maslina Podravka
120 g luka
100 g mrkve
šaka svježeg peršina
400 ml crnog vina
soli po želji
papar po želji
žličica Vegete

NJOKI

2 jaja
1 kg krumpira
350 g glatkog brašna Podravka
veliki prstohvat soli
mali prstohvat muškatnog oraščića

Priprema

Pašticada

Češnjak, luk i naribanu mrkvu izdinstajte na maslinovom ulju i povremeno podlijevajte s malo vode. Kad je povrće gotovo dodajte crno vino, pustite da se vino reducira i dodajte sjeckanu rajčicu, a po potrebi vode i narezane masline. Klinčiće usitnite u mužaru pa zajedno s kaparima i suhim šljivama dodajte u umak. Možete dodati i malo pekmeza od šljiva. Začinjenu tunu uvaljajte u brašno i popecite na maslinovom ulju. Umak malo propasirajte, dodajte peršin i jednu žlicu Vegete pa unutra prebacite pečenu tunu.

Njoki

Skuhani krumpir u kori ogulite i zgnječite. U takav krumpir dodajte brašno, jaja, sol i malo muškatnog oraščića. Sve skupa izmiješajte i mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Razvaljajte tijesto u debele rezance i napravite njoke. Stavite ih kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kad isplivaju znači da su gotovi - prebacite ih u hladnu vodu da se ohlade. Dalje znate i sami, dobar tek!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!


Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju