1. Napravite zobenu kašu s dodatkom mlijeka
Vjerojatno ste čuli da je zobena kaša odličan doručak koji tijelo čini sitim sve do ručka. To je istina, ali samo ako je skuhate s nekim izvorom proteina poput mlijeka, a ne od vode. Ako vam klasično kravlje mlijeko nije po volji, upotrijebiti možete i sojino.

Slatki doručak - 2 Putovanja Najbolji slatki doručak: 5 zemalja u kojima se ujutro fantastično jede

Dakako, na raspolaganju vam je i bademovo mlijeko ili ono od lješnjaka, no ono ima manje bjelančevina pa u kašu svakako dodajte i nešto orašastih plodova.

2. Zajamčite si kremastu teksturu kaše
Ako želite da zobena kaša ima kremastu teksturu, zob stavite u lonac tek kad tekućina zavrije. S druge strane, ako želite da se zob osjeti ''pod zubom'', ubacite je u hladnu tekućinu i tek onda stavite na štednjak. Također ne zaboravite miješati. Što više miješate, to će zob ispuštati veću količinu škroba i dati vam kremastiju teksturu kaše.

Jaja Zanimljivosti Što bi se dogodilo kad bismo svaki dan u 8:30 pojeli jaje na oko?

3. Ne zaboravite dodati sol
Bez obzira na to kuhate li slanu ili slatku kašu, potrebno je dodati prstohvat soli u tu kulinarsku kreaciju. Učinite to na početku kuhanja kako biste napravili kašu tostirana i orašasta okusa, a ne dosadnu i ljepljivu splačinu. Ako sol dodate pri kraju kuhanja, dobit ćete kašu neugodna slana okusa.

U gotovu kašu možete dodati komadiće banane, jabuke, kruške ili bobičastog voća. Na raspolaganju su vam aromatični dodaci poput cimeta ili rogača, komadića tamne čokolade ili orašasti plodovi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju