Krumpir uvijek volimo i na sve načine, a ovaj je recept, koji će vam ugrijati tijelo i dušu, idealan za ove hladne zimske dane.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Sastojci:

4 srednje velika krumpira
1 kiselo vrhnje ili grčki jogurt
Sok od limuna
1 konzerva graha
1 luk
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Ljuta papričica
Češnjak u prahu
Drugi začini po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namažite pleh maslacem ili uljem i stavite krumpir na njega te ga pecite oko sat vremena, dok ne omekša. Pripremite vrhnje ili jogurt i u njega umiješajte papar i sok od 1 limuna.

2. Kada je krumpir pri kraju, na srednje jakoj vatri prodinstajte luk, nakon 5 minuta dodajte začine i nakon još nekoliko minuta ubacite i grah te dinstajte još nekoliko minuta.

3. Kada su krumpiri gotovi, pričekajte da se malo ohlade, pa ih prerežite po sredini, razmaknite koru i krumpir napunite grahom i vrhnjem/jogurtom. Dobar tek!