Tajna savršene torte od sira je u dobrim omjerima sastojaka i u pažljivo odabranoj temperaturi pečenja, znači dobar recept zlata vrijedi. I zato vam mi donosimo recept po kojem ćete uvijek napraviti odličnu tortu od sira, točnije postat ćete omiljeni cheesecake majstor u cijeloj ekipi. Jednostavno je, samo pratite korake i javite nam dojmove!

Poželite li vašoj torti od sira dati jedan mali twist, škicnite Barbarin recept za Oreo cheesecake koji se ne peče i za koji vam treba samo jedna zdjela.

Znate li da se sir i orasi vole? Ma sigurno znate! Ali da samo znate kakva fantazija je ovaj recept za najsočniji cheesecake s orasima.

 

Sastojci:

Za podlogu:
125 g maslaca
250 g Digestive keksa
3 žlice šećera

Za kremu od sira:
500 g svježeg sira
4 jaja
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
pola limuna (sok i korica)

Za kremu od vrhnja:
400 ml kiselog vrhnja
3 žlice šećera
2 vanilin šećera

Priprema:

1. Napravite podlogu: sameljite kekse, dodajte šećer i rastopljeni maslac pa sve zajedno pomiješajte i prstima utisnite u kalup promjera 24 ili 26 cm. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite oko 5 min. Ispod kalupa za pečenje na dno pećnice stavite pleh za pečenje jer će maslac iz podloge vjerojatno malo curiti.

2. Pripremite kremu od sira: odvojite žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, postepeno dodajte šećer i vanilin šećer pa potom dodajte žumanjke i još kratko izmiksajte. Dodajte sir, limunovu koricu i sok pa sve dobro izmiješajte. Izvadite podlogu iz pećnice, a temperaturu u pećnici smanjite na 170 °C. Na podlogu izlijte kremu od sira, poravnajte i vratite u pećnicu te pecite 20 minuta.

3. Pripremite kremu od vrhnja: u zdjelici izmiješajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Nakon 20 minuta izvadite tortu iz pećnice (još uvijek će biti mekana) pa je pažljivo premažite kremom od vrhnja. Ugasite pećnicu i vratite tortu još 5 minuta u ugašenu pećnicu.

4. Izvadite tortu iz pećnice (još uvijek je mekana) i pustite da se u kalupu potpuno ohladi, potom je stavite u hladnjak i pustite da se ohladi i stisne preko noći.

5. Tortu ukrasite po želji i poslužite narezanu na deblje kriške.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju