Tajna savršene torte od sira je u dobrim omjerima sastojaka i u pažljivo odabranoj temperaturi pečenja, znači dobar recept zlata vrijedi. I zato vam mi donosimo recept po kojem ćete uvijek napraviti odličnu tortu od sira, točnije postat ćete omiljeni cheesecake majstor u cijeloj ekipi. Jednostavno je, samo pratite korake i javite nam dojmove!

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Poželite li vašoj torti od sira dati jedan mali twist, škicnite Barbarin recept za Oreo cheesecake koji se ne peče i za koji vam treba samo jedna zdjela.

Znate li da se sir i orasi vole? Ma sigurno znate! Ali da samo znate kakva fantazija je ovaj recept za najsočniji cheesecake s orasima.

 

Sastojci:

Za podlogu:
125 g maslaca
250 g Digestive keksa
3 žlice šećera

Za kremu od sira:
500 g svježeg sira
4 jaja
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
pola limuna (sok i korica)

Za kremu od vrhnja:
400 ml kiselog vrhnja
3 žlice šećera
2 vanilin šećera

Priprema:

1. Napravite podlogu: sameljite kekse, dodajte šećer i rastopljeni maslac pa sve zajedno pomiješajte i prstima utisnite u kalup promjera 24 ili 26 cm. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite oko 5 min. Ispod kalupa za pečenje na dno pećnice stavite pleh za pečenje jer će maslac iz podloge vjerojatno malo curiti.

2. Pripremite kremu od sira: odvojite žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, postepeno dodajte šećer i vanilin šećer pa potom dodajte žumanjke i još kratko izmiksajte. Dodajte sir, limunovu koricu i sok pa sve dobro izmiješajte. Izvadite podlogu iz pećnice, a temperaturu u pećnici smanjite na 170 °C. Na podlogu izlijte kremu od sira, poravnajte i vratite u pećnicu te pecite 20 minuta.

3. Pripremite kremu od vrhnja: u zdjelici izmiješajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Nakon 20 minuta izvadite tortu iz pećnice (još uvijek će biti mekana) pa je pažljivo premažite kremom od vrhnja. Ugasite pećnicu i vratite tortu još 5 minuta u ugašenu pećnicu.

4. Izvadite tortu iz pećnice (još uvijek je mekana) i pustite da se u kalupu potpuno ohladi, potom je stavite u hladnjak i pustite da se ohladi i stisne preko noći.

5. Tortu ukrasite po želji i poslužite narezanu na deblje kriške.