Za neke kombinacija za koju bi "prodali dušu" napokon je stigla do nas putem Barbare koja nas često, osim odličnih priča s putovanja, počasti i s nečim ovako genijalnim poput ovog jednostavnog cheesecakea. Barbarine pustolovine i recepte možete pratiti na YouTube kanalu, na blogu Foodiona, ili na njenoj Facebook stranici.

'Iako se još nismo 'oporavili' od božićnih delicija, Uskrs kuca na vrata i vrijeme je da počnemo razmišljati čime ćemo uveličati svoj blagdanski stol. Osim tradicionalnih recepata koji su uvijek 'in' i 'must have', ovaj Uskrs mogli biste proslaviti oreasto i čizkejksto. Odnosno, moj prijedlog za vas je da pripremite ovu jednostavnu tortu bez pečenja – oreo cheesecake! Trebat ćete jednu zdjelu, jedan kalup i nećete trebati pećnicu! Zvuči idealno zar ne?' - pita Barbara na svom blogu, a vjerujemo da ćete se, nakon što isprobate recept iz videa, odmah složiti. Uživajte!

Oreo cheesecake:

Sastojci:
200 ml slatkog vrhnja
300 g krem sira
40 g maslaca
40 g šećera u prahu
30 kom Orea
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema: 
1. Izmrvite kekse u blenderu (odvojite dio za kremu). Dodajte im otopljeni maslac i sve utisnite u kalup u kojem ćete slagati kolač. Stavite u hladnjak.

2. Izradite slako vrhnje s mikserom, dodajte kremasti sir, šećer u prahu i ostatak Orea. Dodajte ekstrakt vanilije.

3. Kada se podloga stisne, dodajte kremu i stavite u hladnjak na 3 sata.

Uživajte!