Slani muffini skoro pa su jednako popularni kao i slatki, u njima možete uživati i kad su topli, i kad su hladni. Zgodno ih je ponijeti na posao kao brzinski popodnevni snack ili ih možete spakirati djeci kao hranjivu užinu tijekom školskog odmora. Sve što trebate za njih detaljno je izlistano u receptu. Priznajte, već tražite papirnate košarice i vadite kalup za muffine!

Slane muffine sa špinatom i sirom je moguće napraviti i bez brašna, u tom je slučaju važno „podebljati“ jaja, možete ih napraviti ranom zorom kao brzinski doručak koji možete jesti i tijekom dana. Kako se jednom termički obrađeni špinat ne smije podgrijavati, kad se jednom ohlade, ove slane muffine jedite hladne.

Ako nemate kalup za muffine, dobra su ideja i sočni, zeleni popečci od špinata, samo nek' je povrtno i zeleno, i s puno sira!

Sastojci:

380 g glatkog brašna
6 g praška za pecivo (pola vrećice)
350 ml mlijeka
1 jaje
250 g mladog špinata
150 g slanog sira tipa feta
2-3 sušene rajčica iz ulja
50 g ribanog sira grana padano ili parmezana
75 ml maslinova ulja

I dodatno:
100 g slanog sira

Priprema:

1. U dublju zdjelu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo, dodajte sol, nasjeckani svježi špinat (koji ste oprali i posušili papirnatim ručnicima), nasjeckane sušene rajčice iz ulja, slani sir i ribani sir grana padano pa sve dobro izmiješajte vilicom.

2. Potom dodajte mlijeko, maslinovo ulje i lagano razmućeno jaje pa sve lagano izmiješajte kuhačom ili vilicom.

3. Kalupe za muffine napunite papirnatim košaricama pa svaku košaricu žlicom napunite smjesom. Na vrh stavite još nekoliko kockica slanog sira.

4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta, probajte čačkalicom, ako čačkalica izađe suha, muffini su pečeni.

5. Muffine prebacite na rešetku za hlađenje i ostavite ih da se samo kratko prohlade pa ih poslužite.

Odmor u špilji: Hit-smještaj u neotkrivenom andaluzijskom selu Cave La Chumbera - 5 Cave La Chumbera - 4 Cave La Chumbera - 3 +1 Cave La Chumbera - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju