Ako želite malo promjeniti meni, smanjiti količinu mesa, pojesti više povrća, isprobajte ove slasne popečke od špinata. Recept za njih s ekipom Punkufera podijelila je domaćica servisa Jedem doma, Ivana. 



Sastojci:


1 kg špinata

1 jaje

Prstohvat soli

Prstohvat bibera

2 vrećice parmezana

Svježi začini po želji

Malo krušnih mrvica



Priprema:

1. Blanširamo špinat i ocijedimo ga, nasjeckamo i ohladimo.

2. Dodamo sve sastojke, osim mrvica i pustimo 20 do 30 minuta na hladnome. Kad se ohladilo, oblikujemo male kuglice i lagano pritisnemo, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo kratko (2 do 3 minute sa svake strane) na srednje jakoj vatri u malo više ulja.

3. Uz to serviramo umak, kojemu je baza grčki jogurt, u kojeg stavimo sol, papar i kopar. Možemo dodati i orašaste plodove po želji, na primjer pistaciju.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju