Ako želite malo promjeniti meni, smanjiti količinu mesa, pojesti više povrća, isprobajte ove slasne popečke od špinata. Recept za njih s ekipom Punkufera podijelila je domaćica servisa Jedem doma, Ivana.
Sastojci:
1 kg špinata
1 jaje
Prstohvat soli
Prstohvat bibera
2 vrećice parmezana
Svježi začini po želji
Malo krušnih mrvica
Priprema:
1. Blanširamo špinat i ocijedimo ga, nasjeckamo i ohladimo.
2. Dodamo sve sastojke, osim mrvica i pustimo 20 do 30 minuta na hladnome. Kad se ohladilo, oblikujemo male kuglice i lagano pritisnemo, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo kratko (2 do 3 minute sa svake strane) na srednje jakoj vatri u malo više ulja.
3. Uz to serviramo umak, kojemu je baza grčki jogurt, u kojeg stavimo sol, papar i kopar. Možemo dodati i orašaste plodove po želji, na primjer pistaciju.