Galerija Popečki od blitve po receptu ekipe Jedem doma - 7 3 Popečki od blitve po receptu ekipe Jedem doma - 3 3 Popečki od blitve po receptu ekipe Jedem doma - 1 3 Popečki od blitve po receptu ekipe Jedem doma - 2 3

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac


Ako želite malo promjeniti meni, smanjiti količinu mesa, pojesti više povrća, isprobajte ove slasne popečke od špinata. Recept za njih s ekipom Punkufera podijelila je domaćica servisa Jedem doma, Ivana. 



Sastojci:


1 kg špinata

1 jaje

Prstohvat soli

Prstohvat bibera

2 vrećice parmezana

Svježi začini po želji

Malo krušnih mrvica



Priprema:

1. Blanširamo špinat i ocijedimo ga, nasjeckamo i ohladimo.

2. Dodamo sve sastojke, osim mrvica i pustimo 20 do 30 minuta na hladnome. Kad se ohladilo, oblikujemo male kuglice i lagano pritisnemo, uvaljamo u krušne mrvice i pržimo kratko (2 do 3 minute sa svake strane) na srednje jakoj vatri u malo više ulja.

3. Uz to serviramo umak, kojemu je baza grčki jogurt, u kojeg stavimo sol, papar i kopar. Možemo dodati i orašaste plodove po želji, na primjer pistaciju.