Teleći odrezak punjen gljivama

Punjenje za odrezak:

1 ljutika
2 češnja češnjaka
400 grama gljiva po želji
1 čajna žličica soli
¼ čajna žličica papra
100 grama kremastog sira
2 žumanjka
50 grama svježeg vlasca
2 žlice ulja

Za odrezak:

1 deblji teleći odrezak
2 čajne žličice soli
2 čajne žličice papra
2 žlice biljnog ulja
50 grama Parmezana

Priprema:

1. Na umjerenoj temperaturi zagrijte ulje u većoj tavi, pa u njemu prepirjajte sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak dok ne postanu prozirni.

2. Dodajte gljive nasjeckane na manje komade, sol i papar, pa kuhajte dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Maknite gljive s vatre.

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte gljive, kremasti sir, žumanjke i svježi vlasac nasjeckan na komadiće.

4. Dobro posolite i popaprite odrezak s obje strane. S jedne strane zarežite odrezak nekoliko puta (zarez bi trebao biti dubok oko ¾ debljine odreska) pa u te 'džepove' stavite smjesu od gljiva. Preko svega dodajte naribani parmezan.

5. Zagrijte preostalo ulje u tavi. Prepržite odrezak oko 30 sekundi (na strani koja nije punjena gljivama), pa stavite cijeli odrezak u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva 10 do 15 minuta.

6. Narežite odrezak na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek!

U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no... Američke pogačice (eng. biscuits) Rahle i putraste Ne morate ih niti mijesiti: Recept za fine pogačice od tri sastojka gotove u 25 minuta

U videu pogledajte kako se priprema debeo odrezak punjen gljivama i zapečen sa sirom.