Sastojci za mediteransku piletinu:

700 g piletine
2 veća limuna
50 g maslaca
2 žlice neutralnog meda
2 žlice maslina
2 glavice luka
sol
papar

> Recept za neodoljivi hrskavi krumpir 

Priprema:

1. Očistite i odvojite pile na dijelove pa ga posolite i popaprite.

2. Luk narežite na kolutove, a jedan limun iscijedite. Drugi limun narežite.

3. Pomiješajte sok od jednog limuna, otopljeni maslac i med pa ugrijte u mikrovalnoj ili na laganoj vatri dok se med ne rastopi.

4. U vatrostalnu posudu stavite na ploške narezan luk i limun, meso i masline pa sve prelijte sokom.

5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Počne li piletina brzo tamnjeti poklopite posudu, ali je otklopite 10 minuta prije kraja pečenja.

6. Poslužite uz pire krumpir ili rižu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju