Sastojci za mediteransku piletinu:

U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta

700 g piletine
2 veća limuna
50 g maslaca
2 žlice neutralnog meda
2 žlice maslina
2 glavice luka
sol
papar

> Recept za neodoljivi hrskavi krumpir 

Priprema:

1. Očistite i odvojite pile na dijelove pa ga posolite i popaprite.

2. Luk narežite na kolutove, a jedan limun iscijedite. Drugi limun narežite.

3. Pomiješajte sok od jednog limuna, otopljeni maslac i med pa ugrijte u mikrovalnoj ili na laganoj vatri dok se med ne rastopi.

4. U vatrostalnu posudu stavite na ploške narezan luk i limun, meso i masline pa sve prelijte sokom.

5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Počne li piletina brzo tamnjeti poklopite posudu, ali je otklopite 10 minuta prije kraja pečenja.

6. Poslužite uz pire krumpir ili rižu.