Sastojci za juhu od kestena: 

500 g nezaslađenog pirea od kestena
400 g krumpira
100 ml vrhnja za kuhanje
2 glavice luka
žličica muškatnog oraščića
sol
papar
500 ml povrtnog temeljca
slanina
kockice kruha za posluživanje 


> Kako savršeno ispeći kestene u pećnici


1. Krumpir narežite na kocke i skuhajte, a slaninu narežite i popržite. 

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara

2. Popržite luk i češnjak te ulijte temeljac.

3. U juhu dodajte pire od kestena i krumpir pa izmiksajte štapnim mikserom dolijevajući vode prema potrebi.

4. Dodajte muškatni oraščić i zagrijte. Kad juha zavrije, smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta.

5. Umiješajte vrhnje za kuhanje. Začinite solju i paprom.

Savjet: Ako vam se jako žuri, umjesto temeljca iskoristiti možete i kocku za juhu. Pire možete kupiti u slastičarnicama i opskrbljenijim prodavaonicama.