Sastojci za 6 osoba:
1 kg krumpira
5 žlica maslaca
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
1 žlica zrnatog senfa
400 ml Brzo&Fino kiselog vrhnja
75 grama naribanog sira
½ čajne žličice muškatnog oraščića
sol i papar po želji
Priprema:
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva, a vatrostalnu posudu u kojoj planirate peći krumpire namastite s jednom žlicom maslaca.
2. U većem loncu rastopite četiri preostale žlice maslaca na umjerenoj temperaturi. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga 4 do 5 minuta dok ne postane proziran. Zatim dodajte očišćeni češnjak i pirjajte još jednu minutu.
3. Dodajte senf i vrhnje i pustite da umak zavrije. Ubacite očišćene krumpire nasjeckane na tanke ploške i pirjajte ih četiri do pet minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
4. Prelijte krumpir s vrhnjem u vatrostalnu zdjelu, a na vrh ravnomjerno rasporedite naribani sir u jednom sloju. Brzo&Fino kiselo vrhnje hrskavom krumpiru dat će posebno kremast okus.
5. Pecite u pećnici oko 25 do 30 minuta dok sir ne postane zlatnožut, a krumpiri budu u potpunosti pečeni. Dobar tek!
Za više brzih i finih recepta posjetite www.brzoifino.hr.