Sastojci:
1 luk
3 češnja češnjaka
3 mrkve
3 šalice svježeg špinata
70 dcl suhog bijelog vina
1.25 litara povrtnog temeljca
400 grama sjeckanih rajčica
300 grama kuhanog slanutka
½ šalice kvinoje
2 grančice svježeg ružmarina
2 grančice kadulje
2 grančice timijana
malo maslinovog ulja
sol i papar po želji

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Priprema:
1. Nasjeckajte luk, češnjak i naribajte mrkvu pa sve zajedno pirjajte par minuta na maslinovom ulju dok ne omekša.

2. U luk dodajte svježi špinat pa pirjajte dok se ne smanji njegov volumen. Tada dodajte suho bijelog vina.

3. Kada smjesa zakipi dodajte temeljac od povrća, sjeckane rajčice iz tetrapaka, pola šalice kvinoje i začinsko bilje. Pustite da se tako kuha oko 20 minuta.

4. Na kraju kuhanja, u varivo dodajte kuhani slanutak. Posolite i popaprite po želji. Dobar tek!

Više kulinarskih ideja pronađite u emisiji Celebrity Masterchef koju možete gledati u nedjelju u 21:45h, a ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV. Sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr. Propuštene epizode pogledajte OVDJE.