Galerija Krafne 1 Krafne 1 Krafne 1 Krafne 1

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci za 60-ak krafni te 20-ak poderanih gaća:
2 kvasca
3 jaja
2 kg brašna (miješano glatko i oštro)
7,5 dl mlijeka
3 žlice šećera

PRIPREMA:
1. U malo toplog mlijeka razmrvite kockice kvasca uz dodatak nešto šećera i brašna.

2. U temperirano brašno dodajte razmućena jaja, uzdignuti kvasac, šećer i mlako mlijeko, koliko treba da se dobije mekano tijesto.

3. Nauljenim rukama namažite posudu u kojoj se zamiješalo tijesto, kako bi se bez puno diranja, a poslije dizanja moglo istresti na radnu površinu.

4. Prekriveno tijesto ostavite da se diže na toplom.

5. Dignuto tijesto istresite na radnu površinu, lagano rastanjite te čašom ili okruglom modlom oblikujte krafne.

6. Ostatak tijesta premijesite, rastanjite i narežite na kvadrate prorezane s dva mjesta za poderane gaće. Ovo tijesto ne smije se previše dignuti kao ono za krafne.

7. Pržiti u dubokoj posudi na zagrijanoj masti ili ulju. Ako želite da vam krafne ne budu tako masne, isprobajte jedan od ova tri savjeta.

8. Pospite sitnim šećerom ili dodajte pekmez od šljiva. Dobar tek!

Još recepata za tradicionalna jela Slavonije možete pronaći na internetskim stranicama Muzeja u loncu.